Пацини донесе победата на Интер срещу Лил (видео)


Н. Гавазов

Пацини донесе победата на Интер срещу Лил (видео)

Загубата на турския Трабзонспор в Москва можеше да повлияе на турнирната съдба на другите два отбора в групата - Интер и Лил, които излязоха един срещу друг тази вечер на „Лил Метропол". Французите започнаха мача в своя си стил - на висока скорост и с комбинации в половината на Интер с едно докосване. „Нерадзурите" първоначално се стъписаха, след което започнаха агресивно да гресират съперника си още в неговата половина и по такъв начин не даваха пространства на домакините, което повлия на играта на Азар и Соу, а на всичкото отгоре Беноа Педрети беше скован в действията си в центъра на терена поради мощното въздействие на италианците.

В средата на първото полувреме гостите организираха бърза атака по левия фланг, която завърши с великолепен по сила и мощност удар на Пацини. Без Милито и Форлан Раниери просто нямаше избор и заложи на дуета в нападение Сарате - Пацини. Именно аржентинско-италианската връзка в състава на гостите изработи гола в 22-та минута, възползвайки се от грешка в защитата на „договете".

След попадението „нерадзурите" отстъпиха инициативата на домакините, които започнаха смело да атакуват вратата на Жулио Сезар, който обаче спокойно защитаваше своите владения, включително ударите от близко разстояние на Соу, Коул и Пайе, които се изсипаха в първите 25 минути на второто полувреме. С наближаването на края на срещата силите започнаха да напускат французите, които ставаха все по-безпомощни в действията си. Последният опит на домакините да се доберат до точката бе в четвъртата минута на допълнителното време, но отново чудесната намеса на Сезар не позволи на коженото кълбо да влезе във вратата. Така завърши и срещата. Интер победи и подари победата на своя капитан Хавиер Санети, който изигра стотния си мач в Шампионската лига.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
88