Венгер предприема рискован ход тази вечер


Н. Гавазов

Венгер  предприема рискован ход тази вечер

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята да предприеме рискован ход тази вечер срещу Олимпиакос, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според изданието, френският специалист обмисля вариант, при който Ван Перси и Артета да започнат двубоя от втория кръг на Шампионската лига от резервната скамейка, като по този начин да предостави възможност на звездите си да починат преди дербито с Тотнъм в неделя.

Както е известно, Арсенал ще поднови борбата си на европейската сцена със сериозни кадрови проблеми и ще бъде без крилото си Тео Уолкът, който е с контузия на коляното, без централния си защитник Лоран Кошчиелни, който лекува травма на глезена и без нападателя си Жервиньо, заради проблемите на африканеца със сухожилието. Полузащитникът Йоси Бенаюн и централният защитник Йохан Джуру също лекуват травми.

Полузащитниците Джак Уилшър, Абу Диаби и защитникът Томас Веермален продължават възстановяването си от травмите на глезена, а вчера стана ясно, че още един играч на „артилеристите" ще бъде извън строя - Игнасио Микела, който в понеделник вечер е получил спазми.

Предполага се, че ако Венгер се реши на този ход, който според специалистите е много рискован, атаката на лондончани ще се води от Маруан Шамах и новото попълнение Алекс Окслейд-Чембърлейн.

 

  Сподели
75