Шахтьор ще се разправи с АПОЕЛ


Т. Михайлов

Шахтьор ще се разправи с АПОЕЛ

Шахтьор Донецк - АПОЕЛ Никозия
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 28.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Роберт Шьоргенхофер (Австрия)


Украинският шампион Шахтьор Донецк приема кипърския АПОЕЛ в двубой от втория кръг на Група G в Шампионската лига. „Миньорите“ загубиха гостуването си на Порто преди 2 седмици и сега се нуждаят от задължителна победа, за да запазят добри шансове за класиране в следващата фаза.

Шахтьор поведе на „Ещадио до Драгао“ с гол на Луиш Адриано в 12-ата минута, но допусна обрат като основната причина за него бе изгонването на Ракитски в 40-ата минута. В 80-ата украинците останаха дори с 9 души след втори жълт картон на Чигрински. След първите срещи в Шампионската лига минаха и 2 кръга от украинското първенство, в които хората на Мирча Луческо победиха Ворскла с 1:0 и завършиха 0:0 с Динамо в Киев. Двата гранда делят първо място с 27 точки от 11 мача.

Кипърският АПОЕЛ направи страхотен старт в Шампионската лига, побеждавайки в Никозия Зенит с 2:1. Момчетата от Острова на Афродита обърнаха мача само за две минути между 73-ата и 76-ата. Победата им дава самочувствие да търсят дори немислимото преди старта на най-престижния турнир класиране за следващата фаза. АПОЕЛ е лидер в кипърското първенство, от което са минали само 4 кръга. Тимът от Никозия има 10 точки, следван от АЕЛ Лимасол с 9, но и мач по-малко. В последния кръг АПОЕЛ победи Арис, което бе и трета поредна победа за тима след хикса на старта.

През миналия сезон Шахтьор Донецк постигна невероятен фурор, стигайки до ¼-финалите на Шампионската лига. За Мирча Луческу това бе трети подобен успех, след като преди време класира в Топ 8 на Европа Интер и Галатасарай. Миналата година „миньорите“ спечелиха всичките си домакинства в групата. АПОЕЛ пък е много стабилен гост в Европа като си е тръгвал с точки дори от „Стамфорд Бридж“ и „Висенте Калдерон“.

Дмитро Чигрински и Ярослав Ракитски са наказани за тима на Шахтьор след червените картони, които си изкараха в срещата с Порто. Мирча Луческу вероятно ще пусне на тяхно място Александър Кучер и Александър Чизов.

Наставникът на АПОЕЛ Иван Йованович едва ли ще прави промени в състава, който победи руския шампион Зенит. Аилтон ще води атаката, а Мандука и Тричковски ще го подкрепят от фланговете.

АПОЕЛ е отбор, от който може да се очакват чудеса, но Шахтьор има големи амбиции, които ще опита да осъществи за втори пореден сезон. Групата на двата тима дава възможност за атака на едно от първите две места и всяка точка може да се окаже решаваща. Силата на украинците в Донецк се удвоява и те едва ли ще сгрешат на „Донбас Арена“.

Последни 5 изиграни срещи:

Шахтьор Донецк:

09 септември Шахтьор Донецк - Волин 5:1 (Висша лига)
13 септември Порто - Шахтьор Донецк 2:1 (Шампионска лига)
18 септември Шахтьор Донецк - Ворскла 1:0 (Висша лига)
21 септември Шахтьор Свердловск - Шахтьор Донецк 0:2 (Купа на Украйна)
24 септември Динамо Киев - Шахтьор Донецк 0:0 (Висша лига)

АПОЕЛ Никозия:

29 август АЕК Ларнака - АПОЕЛ Никозия 0:0 (Лига 1)
09 септември АПОЕЛ Никозия - Алки 3:1 (Лига 1)
13 септември АПОЕЛ Никозия - Зенит 2:1 (Шампионска лига)
18 септември Олимпиакос Никозия - Апоел Никозия 1:4 (Лига 1)
24 септември АПОЕЛ Никозия - Арис 1:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Шахтьор Донецк - АПОЕЛ Никозия

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Шахтьор Донецк - 1.40
Равен - 4.50
АПОЕЛ Никозия - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Шахтьор Донецк -1.36
Равен - 4.60
АПОЕЛ Никозия - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190