Сър Алекс: Нека този мач ни послужи като звънец


Н. Гавазов

Сър Алекс: Нека този мач ни послужи като звънец

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън след мача с Базел побърза да обясни защо неговите възпитаници не са победили. Както е известно, с два гола на Уелбек през първото полувреме „червените дяволи" поведоха в резултата, но след почивката швейцарците обърнаха мача с попадения на Фабиан и Александър Фрай и бяха на път да нанесат първа загуба на Юнайтед на „Олд Трфорд" от 17 месеца насам. В самия край на мача Ашли Йънг спаси отбора си, отбелязвайки изравнителния гол.

"Играхме невнимателно и не ни достигаше концентрация в решаващите моменти. Позволихме на съперника си да създаде голямо количество положения, но след това спасихме мача.Щом сме получили три гола у дома, значи защитата и средната линия, не са се играли никак добре. В Шампионската лига това се наказва. На почивката разговарях с играчите и ги помолих да намерят себе си през второто полувреме. За съжаление стана обратното. Нека този мач ни послужи като „звънец" и всички да си направят нужните изводи", заяви Сър Алекс на пресконференция след мача.

"Защо не извадих Уелбек? Дани наистина се измори след почивката, но не исках да го сменям, защото той във всеки един момент беше готов да се разпише отново", обясни шотландският специалист.

 

  Сподели
83