Манчини: Тевес повече няма да играе за нас


Н. Гавазов

Манчини: Тевес повече няма да играе за нас

Страхотен скандал се оформи в лагера на Манчестър Сити, след като стана ясно, че нападателят на „гражданите" Карлос Тевес е отказал да влезе и да играе през второто полувреме на мача срещу Байерн Мюнхен, който англичаните загубиха с 0:2, съобщава ВВС. Вместо аржентинеца, на мястото на Един Джеко в 54-та минута влезе Де Йонг, като босненският нападател също изразил недоволството си от извършената смяна.

След двубоя, мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини не скри разочарованието си от бойкота на Тевес и призна, че нападателят няма място повече в отбора.

„Опитах се да успокоя ситуацията на терена и реших да пусна в игра Карлос Тевес, но той отказа да излезе. За мен това е неприятна ситуация и не мога да я приема. Представяте ли си, че играч на Байерн, Милан или Манчестър Юнайтед ще постъпи по този начин?", заяви за ВВС Манчини.

"Какво казах на Карлос остава между мен и него. Но ако искаме да се подобрим като тим, Тевес не може да играе с нас. Той е приключен за Сити и никога повече няма да играе за нас. Отказа да загрява, а след това отказа да влезе на терена. Ако един играч получава толкова много пари в Манчестър Сити...", допълва италианският специалист.

"Нямам обяснение, защо постъпи по този начин. Помолих го да излезе и да помогне на отбора си. Той откза. Това е", каза още мениджъра.

На въпрос на журналист на Sky Sports 2, дали наистина не иска да вижда повече Тевес, наставникът на "гражданите" отговори кратко: "Утре е почивен ден".

Манчини бе попитан и за ситуацията около Джеко: "Той е разочарован от смяната, но един мениджър има право на всичко. Аз сметнах, че е по-добре да излезе". 

  Сподели
94