Юнайтед без осем основни играчи срещу Базел


Н. Гавазов

Юнайтед без осем основни играчи срещу Базел

Във вторник, когато Манчестър Юнайтед в рамките на втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига приеме на „Олд Трафорд" швейцарския Базел, наставникът на отбора Сър Алекс Фъргюсън рискува да остане без осем играчи от основния състав. Както вече стана ясно по-рано, Уейн Рууни няма да играе заради разтегнато сухожилие, което го принуди да пропусне мача със Стоук Сити в събота, но 25-годишния нападател бе един от много футболисти, които пропуснаха днешната тренировка на тима на базата в Карингтън.

На заниманията не присъстваше и партньора на Рууни в атака мексиканеца Хавиер Ернандес, който получи тежка травма в двубоя на „Британия Стейдиъм" и на мениджъра на „червените дяволи" ще му се наложи да избира измежду Майкъл Оуен, Димитър Бербатов и завърналият се Дани Уелбек.

Тези кадрови загуби на Юнайтед не се ограничават дотук: в понеделник отсъстваха от тренировка защитниците Джони Еванс и Крис Смолинг, освен тях, капитанът на отбора Неманя Видич също лекува стара травма.

Това означава, че в центъра на отбраната ще започнат мача Рио Фърдинанд и Фил Джоунс, а най-вероятно Антонио Валенсия ще застане на десния фланг на мястото на контузения Рафаел.

Няма да играят и полузащитниците Том Клевърли и Дарън Гибсън.

Както е известно, в лицето на Базел „червените дяволи" ще посрещнат във вторник лидера в група С - в предишния кръг футболистите на швейцарския клуб победиха с 2:1 румънския Оцелул, докато Юнайтед завърши наравно 1:1 с португалския Бенфика.

 

  Сподели
80