Сър Алекс: Линдегаард ни спаси


Н. Гавазов

Сър Алекс: Линдегаард ни спаси

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън похвали представянето на Андерс Линдегаард при равенството 1:1 с Бенфика в среща от първия кръг на Шампионската лига. Както е известно, „червените дяволи" бяха на губещата страна в двубоя, след като в 24-та минута Кордосо откри резултата за домакините. Три минути преди края на първото полувреме Гигс възстанови равенството, като до края на мача и двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Изпълненията на Линдегаард обаче, който на няколко пъти спаси отбора си от сигурно попадение поставиха отново въпросителна относно привличането на Давид де Геа от Атлетико Мадрид, който до този момент не е убедителен в изявите си.

Запитан, дали с играта си Линдегаард поставя пред дилема решението кой да играе срещу Челси в неделя, Сър Алекс отрече това и заяви категорично, че в двубоя от Висшата лига като титуляр ще излезе испанеца.

„Не, няма никаква дилема. Де Геа ще играе в неделя. Това е решението ми преди мача и то остава непроменено и сега. Аз не разбирам защо ми задавате този въпрос, вие просто търсите някакви глупави неща. Както и да е...но това доказва, че аз имам двама страхотни вратари", заяви Сър Алекс за ITV 1.

"Бяхме притиснати от противника си и получихме гол. Но през втората част играхме добре, особено през първите 30 минути. Може би трябваше да вкараме тогава. В последните 15 минути нещата се обърнаха, но тогава ни спаси Андерс", допълва шотландският специалист.

  Сподели
79