Алегри: Радвам се, че не паднахме духом


Н. Гавазов

Алегри: Радвам се, че не паднахме духом

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри остана доволен от това, как неговите играчи проведоха срещата от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига и заяви, че футболистите на Барселона са нямали много шансове за отбелязване на гол. Както е известно, още в 25-та секунда Пато изведе „росонерите" напред в резултата, след което домакините обърнаха резултата с попадения на Педро и Вия. Драмата настъпи във втората минута на допълнителното време, когато Тиаго Силва с глава оформи крайното 2:2.

„Започнахме много добре мача, след което бяхме принудени да преминем към отбрана, защото играчите на Барселона добре владееха топката и бе трудно да бъдат пресирани. Впрочем, ние не позволихме на каталунците да създадат голямо количество опасни моменти, докато можехме в самия край на първото полувреме да поведем отново в резултата. Когато Барса поведе в началото на втората част, трябваше да играем малко по-добре, но аз се радвам, че отборът ми не падна духом и продължи да се бие, изравнявайки в крайна сметка резултата", заяви на пресконференция след срещата Алегри.

„Нашият план бе да пресираме постоянно съперника си, дори и в такива случаи, когато това не е задължително, защото това нямаше да позволи на каталунците да установят тотално преимущество в центъра на терена. Освен това, защитавахме се добре и не позволихме на Барса да се врязва в отбраната ни с проникващи подавания. Има какво още да подобрим в действията си, но аз съм радостен, че играчите ми си помагаха един на друг", завършва наставника на Милан.

 

  Сподели
78