Гуардиола: Пато щеше да надбяга и Юсеин Болт


Н. Гавазов

Гуардиола: Пато щеше да надбяга и Юсеин Болт

След равенството 2:2 с Милан в среща от 1-я кръг на груповата фаза на Шампионската лига, старши-треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола изрази недоволството си от началото и края на мача. Както е известно, срещата на „Камп Ноу" започна изненадващо за домакините - още в първата минута Пато изведе гостите напред в резултата, след което европейският шампион успя не само да върне гола, а и да обърне резултата. Във втората минута на добавеното време обаче, нов студен душ обля каталунците, когато Тиаго Силва засече с глава центриране от корнер и прати топката с мрежата на Валдес за крайното 2:2.

„Няма да кажа, че съм доволен напълно. Първата и 92-та минута са също игрово време, така че Милан е свободен да вкарва голове и тогава. Ако трябва да оценя срещата, ние играхме добре. През по-голямата част успяхме да запазим вратата си в безопасност. Разбира се, някои компоненти ще трябва да подобрим. Но е трудно да се атакува, когато централните полузащитници на съперника се окопават в отбрана. Ако Милан смята за нужно да отделя основно внимание на защитата си, това е негово право", заяви Гуардиола на пресконференция след мача.

„Съперникът ни заслужава похвала. В епизода с първия гол Пато можеше да надбяга дори Юсеин Болт. Милан е отбор, който може да вкарва дори когато не играе добре. Той притежава духа на турнирния боец, свойствен за всички италиански отбори. Важното за нас ще бъде Иниеста да се завърне в строя колкото се може по-скоро. Той играе на най-високо ниво вече от дълги години", завършва наставника на Барселона.

 

  Сподели
75