Манчестър Сити няма да прости на Наполи


А. Павлов

Манчестър Сити няма да прости на Наполи

Манчестър Сити - Наполи
Стадион: "Итихад Стейдиъм", Манчестър
Дата: 14.09.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

След като през последния сезон Манчестър Сити финишира на трето място във Висшата лига, през тази година Гражданите ще запишат дебют в Шампионската лига. В първия си мач от груповата фаза на надпреварата футболистите на Роберто Манчини играят у дома с Наполи, като срещата между двата отбора е част от първия кръг в Група A. В нея се намират още Байерн и Виляреал и логично специалист като сър Алекс Фъргюсън я определи като "групата на смъртта". Наистина жребият събра четири много силни тима, всеки от които има шанс да се класира за осминафиналите на Шампионската лига.

Макар и дебютант в турнира, Сити ще се стреми точно към това, така че Гражданите при всички положения ще преследват само и единствено успеха в задаващия се двубой с Наполи. Неаполитанци обаче също не са играли досега в най-авторитетната евронадпревара и това участие ще бъде първо за тях. През миналата година те завършиха на трета позиция в Серия A, с което си осигуриха билети за директно участие в груповата фаза на турнира. Наполи изглежда стабилно във всяка една линия, а през лятото добави още качество в своите редици, привличайки доказани играчи като Марко Донадел, Марио Сантана, Гьокхан Инлер и Горан Пандев. Освен това към отбора се присъединиха и вратарите Роберто Коломбо и Антонио Розати, защитниците Федерико Фернандес и Мигел Бритос, както и нападателят Кристиан Чавес. От тази гледна точка успешното начало на сезона, което Наполи записа, не би трябвало да буди учудване. В първия рунд от Серия A неаполитанци удариха Чезена с 1:3 и взеха с отличен последния тест преди първия сериозен изпит през сезона - сблъсъка с Манчестър Сити.

Мачът с Гражданите ще може да покаже в какво състояние реално се намират Паоло Канаваро и неговите съотборници. За домакините от Манчестър вече знаем, като отборът е безпогрешен от старта на кампанията в Премиършип. Хората на Манчини спечелиха и четирите си срещи и понастоящем заемат второто място в подреждането единствено заради по-лошата си голова разлика спрямо градския съперник Манчестър Юнайтед. С главна заслуга за страхотните изяви и резултати на отбора са Един Джеко, Давид Силва, Гарет Бари, Венсан Компани, а също и новите попълнения Серхио Агуеро, Самир Насри и Гаел Клиши. И като заговорихме за състезателите, които през лятото акостираха на "Итихад Стейдиъм", трябва да споменем още имената на Стефан Савич, Костел Пантилимон и Оуен Харгрийвс. Абдул Разак пък вече е част от първия тим на Сити, след като дойде от школата на отбора.

Оттук ще прекрачим към лагерите на двата отбора, за да видим кадровата ситуация при тях. Мениджърът на домакините Роберто Манчини твърдо няма да може да разчита на Найджъл де Йонг, който все още се възстановява от контузия в глезена. Самир Насри обаче трябва да бъде готов да започне мача с Наполи от самото му начало, като при победата над Уигън през уикенда французинът се появи в игра със счупен пръст на ръката. Треньорът на гостите Валтер Мадзари пък има притеснения относно Марко Донадел и Мигел Бритос. Най-вероятно и двамата футболисти няма да бъдат физически подготвени, за да се появят в игра на "Итихад Стейдиъм".

Така, след като обхванахме всичко по-важно около дуела между Манчестър Сити и Наполи, това, което остана да направим, за да довършим този материал, е да дадем и своята прогноза. Лек фаворит преди двубоя са Гражданите, които се намират в страхотна форма и ще искат да зарадват привържениците си с успех, затова не бихте сгрешили, ако погледнете към единицата.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

07 август Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:3 (Къмюнити Шийлд)
15 август Манчестър Сити - Суонзи 4:0 (Висша лига)
21 август Болтън - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
28 август Тотнъм - Манчестър Сити 1:5 (Висша лига)
10 септември Манчестър Сити - Уигън 3:0 (Висша лига)

Наполи:

30 юли Наполи - Гросето 2:1 (Приятелска среща)
04 август Наполи - Пенярол 1:1 (Приятелска среща)
07 август Наполи - Севиля 1:2 (Приятелска среща)
22 август Барселона - Наполи 5:0 (Приятелска среща)
10 септември Чезена - Наполи 1:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Наполи

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.36
Равен - 4.50
Наполи - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.35
Равен - 4.60
Наполи - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123