Балак: Загубата в Москва ще ни преследва винаги


Н. Гавазов

Балак: Загубата в Москва ще ни преследва винаги

Михаел Балак призна, че той винаги ще бъде преследван от загубения през 2008 година финал в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед, но също така допълни, че сега е готов да нанесе по-голямо страдание на бившия си клуб Челси. Балак е готов да играе на „Стамфорд Бридж" за първи път след напускането си на „сините" преди малко повече от година, когато сегашният му отбор Байер Леверкузен започне кампанията си в група Е срещу „аристократите".

34-годишният футболист ще има уникалната възможност да бъде единственият играч, който е участвал в последният двубой от турнира с два различни отбора и да се изправи отново срещу бившия си тим, след като през 2002 година помогна на Байер да достигне финал на Шампионската лига, а през 2008 година направи същото и с Челси. За съжаление, полузащитникът бе на страната на губещите и в двата случая - първия срещу Реал Мадрид, а при втория срещу Манчестър Юнайтед.

„Загубата в Москва ще ни преследва винаги", заяви Балак.

Преди мача тази вечер ще има официална церемония по сбогуване на Челси с германския футболист, с което ще бъде призната ролята му за клуба от „Стамфорд Бридж".

„Презентацията е един много хубав жест от тяхна страна, а за мен ще бъде емоционален момент. Все още са останали няколко играчи, а други напуснаха, но аз оставих тук много приятели. Когато дойдох в Челси, аз приех едно голямо предизвикателство, но натрупах и безценен опит, защото бях заедно с толкова много добри футболисти. Поглеждайки назад, аз имах едни много хубави години. Винаги бях приеман добре от феновете и от клуба. Пропуснахме няколко шанса, но имахме и доста успехи и аз ще ги помня винаги, защото те са част от кариерата ми", допълва полузащитникът.

"Нашият отбор няма голям опит в европейските турнири. Миналата година играхме в Лига Европа. Шампионската лига обаче е от съвсем друга величина. Двата турнира са трудно сравними. Тук нивото е изключително високо. Натискът довечера обаче няма да бъде върху нас, а върху Челси. Наясно сме, че отсреща има няколко големи имена, но ние ще търсим нашите шансове", завършва Балак.

 

  Сподели
74