Ибрахимович: Хосеп Гуардиола е фантастичен треньор


А. Павлов

Ибрахимович: Хосеп Гуардиола е фантастичен треньор

Златан Ибрахимович остави миналото зад гърба си и определи Барселона като най-добрия отбор в света, а нейния треньор Хосеп Гуардиола - като фантастичен треньор. Шведският нападател напусна "Камп Ноу", за да премине в редиците на Милан при неприятни обстоятелства, след като през август миналата година се скара с Гуардиола.

Въпреки това сега Ибрахимович похвали бившия си наставник, обръщайки по-особен поглед върху успешните резултати на Гуардиола начело на действащия европейски шампион.

"Барса е най-добрият тим в света. Знаех това още преди да отида при каталунците и сега, след като си тръгнах от Барселона, продължавам да бъда наясно с този факт. Каквото станало, станало. Хосеп Гуардиола е фантастичен треньор. Проблемите между нас бяха необикновени", каза Ибра пред "La Gazzetta dello Sport".

Иначе, както е известно, Барселона и Милан се паднаха заедно в Група H на Шампионската лига и 29-годишният нападател е уверен, че Росонерите ще продължат напред в надпреварата, въпреки че ще им се наложи да се изправят срещу победителя от нейното последно издание.

"Мислим за настоящето. Гуардиола се справя добре в своята работа, аз пък правя същото в Милан. Трябва да гледаме напред и да не се връщаме назад. Нашият тим е силен и ние все още израстваме. През текущото лято привлякохме добри попълнения и се надявам, че те ще се адаптират добре към състава", отбеляза още Златан Ибрахимович.

  Сподели
61