Сър Алекс: Интересен жребии, без трудни пътешествия


Н. Гавазов

Сър Алекс: Интересен жребии, без трудни пътешествия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън остана доволен от жребия за груповата фаза на Шампионската лига и заяви, че с нетърпение очаква двубоите от турнира. Както е известно, вчера от 18:45 часа българско време в Монако 32 отбора бяха разпределени по групи и според жребия, съперници на английския шампион ще бъдат португалския Бенфика, швейцарския Базел и румънския Оцелул.

„Това е интересен жребии, без каквито и да е трудни пътешествия. Ние с нетърпение очакваме тези мачове. Знае се, че с Бенфика играхме и преди. Това винаги са били отлични срещи, а в двубоите между двата клуба има велика история", заяви Сър Алекс на страниците на официалният сайт на Юнайтед.

„Относно швейцарския Базел мога да кажа, че те играят наистина много добре. Швейцарските отбори обикновено добре използват чрез клубната си система много млади играчи и то добре. Ние също сме се изправяли срещу тях на груповата фаза в Шампионската лига сезон 2002/03", допълва шотландският специалист.

„Не знаем много за румънския Оцелул, но в това е прелестта на Шампионската лига, че понякога ти предстои да играеш срещу абсолютно нови съперници. Очевидно е, че те заслужават класирането си в груповата фаза. За тях това е много добре", допълва шотландският специалист.

Ето и календара на Манчестър Юнайтед в турнира Шампионска лига, според който, „червените дяволи" ще започнат и завършат кампанията си с гостувания:


14.09 Бенфика - Манчестър Юанйтед

27.09 Манчестър Юнайтед - Базел

18.10 Оцелул - Манчестър Юнайтед

02.11 Манчестър Юнайтед - Оцелул

22.11 Манчестър Юнайтед - Бенфика

07.12 Базел - Манчестър Юнайтед

 

  Сподели
77