Фенербахче ще се бори за мястото си в Шампионската лига


Н. Гавазов

Фенербахче ще се бори за мястото си в Шампионската лига

По всичко личи, че турският гранд Фенербахче няма намерение да се прости с участието си в Шампионска лига. Както е известно, снощи Футболната федерация на Турция (ТФФ) лиши шампиона на страната за сезон 2010/11 от участие в най-престижния европейски клубен турнир, заради скандала с договорени мачове, който избухна в южната ни съседка и който продължава да се разследва от турската прокуратура.

Тази сутрин официалният сайт на Фенербахче излезе с информацията, че юристи на клуба имат намерение да оспорят решението на ТФФ от снощи, с което вицешампиона Трабзонспор ще замести истанбулския гранд в групите на Шампионската лига.

Тези намерения на ръководството на Фенербахче обаче едва ли ще минат, след като днес от 18:45 часа българско време ще се тегли жребият за следващата фаза в най-престижния европейски клубен турнир. Ако все пак това се случи, очакванията са за голяма бъркотия, тъй като Трабзонспор вече бе изваден от турнира Лига Европа и днешната среща-реванш от 4-я кръг на състезанието с Атлетик Билбао няма да се състои.

 

  Сподели
101