Венгер: Сега вече съм по-спокоен


Н. Гавазов

Венгер: Сега вече съм по-спокоен

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че се чувства по-спокоен, след като неговият отбор се класира за груповата фаза на Шампионската лига. Както е известно, лондончани победиха Удинезе с 2:1 след попадения на Ван Перси и Тио Уолкът, след като преди това голмайсторът на домакините Ди Натале изведе своите напред. Така, с общо резултат от двата мача, „артилеристите" заслужено се класираха за 14-ти пореден за групите в най-престижния европейски клубен турнир.

„Разбира се, че има известно облекчение. Не искаме да отпаднем и въпреки, че бяхме притиснати до стената, реагирахме много добре през второто полувреме. На терена имаше само един отбор през втората част - Войчех спаси дузпата и направи страхотен мач тази вечер. Целият отбор показа, че може да отвърне на натиска с добър футбол и най-вече да остане спокоен. Има много въпроси около нашия клуб, но ако бяхме отпаднали, щеше да бъде по-лошо. Не толкова заради финансовите загуби, а защото всички момчета искат да играят на най-високо ниво", заяви Венгер за ITV1.

Венгер отговори и на въпроса, каква ще бъде ролята на Арсенал на трансферния пазар в следващите седем дни.

„Работим много усилено - казах ви го вече много пъти това. Но ние разполагаме с играчи и може да има нови попълнения, но имена тази вечер не мога да ви дам. Не мога да ви лъжа и да ви казвам, че утре подписвам с някой", допълва французинът.

 

  Сподели
82