Фонсека: Разигравахме бавно


Н. Гавазов

Фонсека: Разигравахме бавно

Старши-треньорът на Милан Пауло Фонсека коментира победата с 3:1 над Брюж в мач от третия кръг на основната схема на Шампионска лига.

"Мисля, че Камарда и отборът заслужаваха този момент. Съжалявам за отменения гол, защото бе много хубав момент на млад човек, който заслужава да бъде част от тази група и който работи усилено, за да може да има възможност. Съжалявам, но той ще вкара много голове в бъдеще. Не се разочаровайте, това е само началото и ще отбележи толкова много.

Мисля, че имахме мач без интензивност, разигравахме твърде бавно. Изправихме се срещу отбор, който стоеше дълбоко в половината. Ние имаме трудности в този тип мачове, в създаването и провокирането на свободни пространства. Когато не намерим правилното решение, играта започва да става твърде бавна. Трябва да имаме различна интензивност в действията си. Не се справихме добре. Мисля, че имаше проблем с разбирането на играта.

Когато Окафор и Чукуезе влязоха в играта, те се промениха, те донесоха други енергии и отборът погледна интензивността. След втория гол направихме много добри неща, преди да играем без интензивност.

Няма конкретен проблем с Леао. Промяната не е наказание, имахме нужда от Окафор и Чукуезе. Трябва да се гледа нормално на това, Рафа трябва да гледа на него като на норма и да работи, за да помогне на отбора като всички играчи.

Мисля, че наистина се подобрихме с влизането на Окафор и Чукуезе.

Чуквезе – Пулишич – Окафор титуляри в следващия мач? Може би. Тепърва ще мисля. Трябва да кажа, че не съм изучавал Болоня, тепърва ще решавам кой да играе срещу тях", заяви Фонсека.

  Сподели
49