Аталанта ще преодолее по-опитния Селтик


Н. Атанасов

Аталанта ще преодолее по-опитния Селтик

Аталанта – Селтик
Стадион: "Гевис“, Бергамо
Дата: 23.10.2024 г.
Час: 19:45

Аталанта вече отбор, който категорично може да победи всеки в Европа. "Богинята“ пише славна история в момента и под ръководството на Джанпиеро Гасперини спечели втория по сила турнир на Стария континент – Лига Европа, и се класира директно за Шампионската лига.

В първия си мач от новия формат на надпреварата Аталанта завърши 0:0 у дома с Арсенал, а след това Аталанта сломи с убедителното 3:0 редовния участник в евротурнирите Шахтьор Донецк.

Рафаел Толои, Марко Брешанини и Одилон Косуну обаче все още са извън сметките на Гасперини, в допълнение към дългосрочно отсъстващите Джанлука Скамака и Джорджо Скалвини.

Бергамаските ще трябва да се изправят още срещу Щутгарт, Йънг Бойс, Реал Мадрид, Щурм Грац и Барселона, като Аталанта със сигурност гледа и напролет към турнира.

Селтик спечели 54-та титла на Шотландия и се класира директно за Шампионската лига. "Детелините“ ще се надяват, че новият формат на турнира ще може да им гарантира участие и напролет, тъй като за последно "зелено-белите“ успяха да прескочат групова фаза в стария формат през сезон 2012/13. Селтик със сигурност ще разчита най-вече на домакинските си мачове, тъй като техният дом – "Селтик Парк“, с времето си е изградил реномето на крепост.

В първия кръг от турнира "детелините“ разбиха с 5:1 у дома Слован Братислава, но след това играчите на Брендън Роджърс бяха размазани с 1:7 на гости на Борусия Дортмунд.

Левият бек Грег Тейлър е аут заради проблем с подколянното сухожилие, докато ключовият защитник Камерън Картър-Викърс също е в лазарета.

Следващите съперници за Селтик са РБ Лайпциг, Клуб Брюж, Динамо Загреб, Йънг Бойс и Астън Вила .

Прогноза: Аталанта – Селтик 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Селтик (Брендън Роджърс)
 
Шмайхел
   
Джонстън
Тръсти
Скейлс
Вайе
Енгелс
МакГрегър
Хатате
Кун
Фурухаши
Маеда
Ретеги
Луукман
Самарджич
Ругери
Де Руун
Едерсон
Дзапакоста
Колашинац
Хиен
Джимсити
   
Карнесеки
 
Аталанта (Джанпиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Селтик 3:1

  Сподели
120