Три от три за Ювентус


Н. Атанасов

Три от три за Ювентус

Ювентус – Щутгарт
Стадион: "Алианц“, Торино
Дата: 22.10.2024 г.
Час: 22:00

В историческия нов формат на Шампионската лига най-титулуваният италианския отбор – Ювентус, ще прави нов опит да триумфира за трети път в най-престижния клубен турнир. За последно "бианконерите“ спечелиха надпреварата през сезон 1995/96, а оттогава загубиха пет последователни финала. В местната Серия А "зебрите“ не са ставали шампиони вече в четири последователни сезона, а настоящият започна и с нов треньор начело в лицето на направилия фурор през последната кампания с Болоня Тиаго Мота.

Юве стартира участието си категоричен успех с 3:1 у дома над ПСВ Айндховен, а след това "бианконерите“ сразиха с 3:2 като гости РБ Лайпциг и то след като на два пъти изоставаха в резултата.

Тиаго Мота отново не може да разчита на Бремер, Милик, Копмайнерс и Гонсалес, които са контузени. Ди Грегорио пък е наказан.

"Старата госпожа“ ще мери сили още с Лил, Астън Вила, Манчестър Сити, Клуб Брюж и Бенфика.

Щутгарт достигна отново до Шампионската лига след сезон 2009/10, когато "швабите“ триумфираха с титлата в Бундеслигата. През последната кампания отборът се представи отлично и завърши на 2-ро място в крайното класиране. Въпреки че след първите два мача от новия формат на турнира играчите на Себастиан Хьонес нямат успех, шансовете им да играят напролет в надпреварата не са малки. Щутгарт загуби с 1:3 от Реал Мадрид, а след това завърши 1:1 у дома със Спарта Прага.

Аут за гостите са Фюхрих, Загаду, Дайл, Стергиу и Нартей.

Следващите съперници на "швабите“ са Аталанта, Цървена звезда, Йънг Бойс, Слован Братислава и ПСЖ.

Прогноза: Ювентус – Щутгарт 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Щутгарт (Себастиан Хьонес)
 
Нюбел
   
Щенцел
Руло
Чабот
Мителщад
Каразор
Щилер
Милот
Ундав
Левелинг
Демирович
Влахович
Мбунгала
Йълдъз
Камбиасо
Фаджоли
Локатели
Кабал
Гати
Калулу
Савона
   
Перен
 
Ювентус (Тиаго Мота)

Обоснована прогноза: Ювентус - Щутгарт 1:0

  Сподели
18