Щурм и Брюж ще разделят точките


Н. Гавазов

Щурм и Брюж ще разделят точките

Щурм - Брюж

Стадион: "Меркус Арена", Грац

Дата: 02.10.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Елиар Агаев (Азербайджан)

Във втория кръг от мачовете на обновената Шампионска лига  австрийският първенец Щурм Грац ще приеме белгийския шампион Клуб Брюж в "Меркур Арена" в сряда.

Отборът домакин започна европейската си кампания с поражение с 2-1 срещу Брест на 19 септември, докато гостите загубиха с 3:0 срещу Борусия Дортмунд на 18 септември. Това означава, че съперниците по всякакъв начин ще търсят трите точки, които биха им дали надежда за участие в плейофите на турнира.

Щурм Грац имаше пет големи шанса срещу Брест, като реализира само един от тях.

Брест вкара първия си гол в мача в 23-ата минута, когато Уго Магнети нанесе удар в долния десен ъгъл от границата на наказателното поле.

Отборът на Кристиан Илцер се върна, след като се възползва от автогол в първата минута на добавеното време на първото полувреме, но треньорът остана разочарован, че отборът му допусна елементарен гол в 56-ата минута, когато не успя да се справи правилно с дълъг пас в наказателното поле към средната линия.

Домакините в момента са първи в австрийската Бундеслига с 16 точки от осем мача, но спечелвайки с 2-1 на 28 септември, това бе първата им победа в последните им три мача в лигата.

Всъщност победата беше първата им в последните им четири мача във всички състезания, въпреки че преди тези двубои те спечелиха предишните си пет сблъсъка.

Щурм Грац спечели три от четирите си последни домакински мача, въпреки че загуби всичките си последни четири срещи от Шампионската лига на "Меркур Арена".

Междувременно гостите влизат в сблъсъка, след като загубиха с 3-0 срещу Борусия Дортмунд, мач, в който те успяха да удържат съперника си до 76-ата минута.

Самата среща бе доста равностойна, като и двете страни създадоха по две големи положения и имаха 10 удара от вътрешността на наказателното поле.

Клуб Брюж ще бъде разочарован, че не успя да се възползва максимално от няколко добри възможности за контраатака, а настанвикът Ники Хайен призна, че се е почувствал зле след поражението на неговия отбор.

Отборът на Хайен е четвърти в Белгийската професионална лига с 14 точки от девет мача и вече е на осем точки зад лидера Генк.

Отборът гост загуби две от последните си три мача, като допусна осем пъти и отбеляза три пъти.

Формата на Клуб Брюж като гост е смесена през последните седмици, тъй като въпреки че спечелиха два от последните си три мача като гост, те загубиха предишните два мача далеч от дома и загубиха три, завършиха наравно и спечелиха само веднъж в последните си шест гостувания в Шампионска лига.

Щурм Грац ще бъде без защитника Димитри Лавалее , който бе изгонен при поражението на своя отбор срещу Брест.

Друг защитник Александър Боркович наскоро се завърна към тренировки, след като отсъства поради контузия на кръстните връзки, но е малко вероятно да започне, докато Грегъри Вутрих може да отсъства в обозримо бъдеще в резултат на увреждане на връзките.

Клуб Брюж няма да може да използва левия защитник Бьорн Мейер , така че очаквайте Максим Де Куйпер да започне втория си мач от Шампионска лига този сезон.

Гостите може да не желаят да правят твърде много промени от отбора, който загуби от Дортмунд, имайки предвид доброто им представяне, така че вратарят Симон Миноле вероятно ще бъде защитаван от централните защитници Джоел Ордонез и Брандън Мечеле .

Рафаел Ониедика е най-вероятният кандидат да започне в основата на халфовата линия зад полузащитниците Хуго Ветлесен и Ханс Ванакен .

Ако Брюж повтори представянето си срещу Борусия, то гостите имат големи шансове за победа. Обратно, ако домакините вкарат първи, тогава е много вероятно играчите на Щурм да играят на контраатака и така да вземат трите точки.

Прогноза: Щурм – Брюж 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брюж (Ники Хайен)
 
Миноле
   
Сейс
Ордонес
Мечеле
Де Куйпер
Ветлесен
Ониедика
Ванакен
Олсен
Нилсон
Цолис
Биерет
Камара
Бовинг
Китеишвили
Чуквуани
Хорват
Газибегович
Малич
Айву
Джонстън
   
Шерпен
 
Щурм (Кристиан Илцер)

Обоснована прогноза: Щурм - Брюж 1:1

  Сподели
25