Атлетико ще триумфира в Лисабон


Н. Атанасов

Атлетико ще триумфира в Лисабон

Бенфика – Атлетико Мадрид
Стадион: "Ещадио да Луж“, Лисабон
Дата: 02.10.2024 г.
Час: 22:00

Бенфика се класира за Шампионската лига, завършвайки на 2-ро място в крайното класирането в португалското първенство. Двукратният носител на КЕШ със сигурност ще се опита да стигне колкото се може по-напред в надпреварата, макар че "лисабонските орли“ се асоциират с т.нар. "Проклятие на Бела Гутман“ и след триумфа през 1962 г. имат цели пет загуби на финал в Европа.

През лятото имаше треньорска смяна в Бенфика и Роджър Шмид напусна, а начело на отбора се завърна Бруно Лаже. Съставът на Бенфика е млад, като ветераните са аржентинският тандем Ди Мария – Отаменди – и двамата на по 36 г.

В първия си мач "орлите“ стартираха с успех в Белград, надигравайки с 2:1 Цървена звезда.


Санчес и Гувея са с травми за домакините.
Бенфика предстои да се изправи още срещу Фейенорд, Байерн Мюнхен, Монако, Болоня, Барселона и Ювентус.

Атлетико Мадрид записа разочароващо представяне в последния сезон, в който "дюшекчиите“ постигнаха програмата "минимум“, завършвайки на 4-то място в крайното класиране в Примера, но поне се класираха за участие в Шампионската лига, въпреки че целите винаги са били свързани с трофеи.

"Лос колочоенерос“ имат три загубени финала в надпреварата и продължават да мечтаят да седнат на европейския клубен трон, като мнозина смятат, че Диего Симеоне ще съумее по отличен начин да се нагоди за новия формат на надпреварата.

В първия си мач играчите на Ел Чоло стартираха с труден успех у дома над РБ Лайпциг за крайното 2:1 след обрат и гол в последната минута.

Азпиликуета е контузени за мадридчани.

Атлетико изтегли много оптимистичен жребий и ще премери сили още с Лил, ПСВ Айндховен, Спарта Прага, Слован Братислава, Байер Леверкузен и РБ Залцбург.

Прогноза: Бенфика – Атлетико Мадрид 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Рейнилдо
Льо Норман
Хименес
Лино
Де Паул
Коке
Галахър
Гризман
Сьорлот
Алварес
Павлидис
Актюркоглу
Кьокчю
Ролхайзер
Аурснес
Флорентино
Карерас
Отаменди
Силва
Араухо
   
Трубин
 
Бенфика (Бруно Лаже)

Обоснована прогноза: Бенфика - Атлетико Мадрид 1:2

  Сподели
14