Кейн: Пазя всички топки от мачовете ми с хеттрик


Н. Гавазов

Кейн: Пазя всички топки от мачовете ми с хеттрик

Хари Кейн вкара четири от деветте гола за Байерн (Мюнхен) при победата с 9:2 над Динамо (Загреб). Английският голмайстор можеше да завърши мача и с още едно попадение на сметката си, но то бе отменено от съдиите.

Това бе поредната голяма вечер за 31-годишният нападател, който вече е най-резултатният англичанин в историята на Шампионската лига. Кейн има 33 гола в 45 мача, измествайки досегашния лидер Уейн Рууни (29). Капитанът на "трите лъва" също така стана първият англичанин с 4 гола в един мач от турнира, както и първият футболист, вкарал хеттрик само от дузпи в един двубой.

В мач №50 с екипа на Байерн (Мюнхен) той стигна и до 50 гола за клуба.

Откакто премина на "Алианц Арена" той е вкарал невероятните 53 попадения за баварците. Ако петият му гол беше зачетен, той щеше да повтори Ерлинг Холанд, който е единственият футболист, вкарвал пет пъти в един мач от най-силняи турнир на континента.

    "Пазя всички топки от мачовете ми с хеттрик, но на съотборниците ми може и да им е писнало да ги подписват.

    Всеки път, когато си в разговор редом с името на Уейн Рууни, означава, че правиш нещо правилно. Той е един от най-великите английски играчи и един от най-добрите, играли футбол някога. Това е хубаво постижение", заяви Кейн.

  Сподели
20