Късна победа за Реал Мадрид, Спортинг Лисабон удари Лил на старта в ШЛ


FUTBOL-TV

Късна победа за Реал Мадрид, Спортинг Лисабон удари Лил на старта в ШЛ

Реал Мадрид се поздрави с трудна победа - 3:1 при домакинството си на Щутгарт на "Сантиаго Бернабеу“ в първия кръг на Шампионска лига. Килиан Мбапе и Ендрик вкараха дебютните си попадения за "кралете“ в турнира. Иначе Щутгарт могат да съжаляват, тъй като направиха няколко доста сериозни пропуска през първото полувреме, а и освен това - резултатът бе равен до 83-ата минута.

В 34-ата минута турският рефер Халил Мелер даде дузпа за домакините, но я отмени след преглед с ВАР. Преди това пък гостите уцелиха греда. 

Второто полувреме започна по мечтан начин за Реал Мадрид, който поведе още с първата си атака. Макс Мителщад не успя да спре подаване към Родриго на десния фланг и бразилецът се стрелна към наказателното поле. Последва успореден пас към Мбапе, който нямаше как да сгреши - 1:0. 

В 59-ата минута Даниел Карвахал подаде към Винисиус Жуниор, който стреля от границата на наказателното поле на Щутгарт, а топката се спря в напречната греда на вратата на Нюбел. 

Щутгарт успя да изравни резултата в 68-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Реал топката стигна до Левелинг, който я подаде към Дениз Ундав, който с глава я прати във вратата на Тибо Куртоа. 

В 83=ата минута падна вторият гол за Реал. Неостаряващият Лука Модрич центрира опасно, а наказателното поле нито Александър Нюбел, нито защитниците пред него реагираха адекватно при скока на Рюдигер, който засече топка с глава и върна предимството на тима си. 

Реал Мадрид вкара трети гол в петата минута на добавеното време на срещата. "Кралете" организираха бърза контраатака, при която Ендрик пое топката в своята половина. Бразилецът напредна, а след това отправи удар, който хвана неподготвен Нюбел и топката се озова във вратата му. 

Спортинг Лисабон също започна турнира с успех. Португалците се наложиха с 2:0 над Лил на своя "Жозе Алваладе".  Виктор Гьокерес в 35-ата и Дебаст в 65-ата минути бяха точни за победителите.

  Сподели
30