Опитният Шахтьор ще надвие дебютанта Болоня


Н. Атанасов

Опитният Шахтьор ще надвие дебютанта Болоня

Болоня – Шахтьор Донецк
Стадион: "Ренато Дал‘Ара“, Болоня
Дата: 18.09.2024 г.
Час: 19:45

Болоня започва своя исторически първи сезон в най-престижния клубен турнир. Отборът от едноименния град направи изключителен последен сезон в италианската Серия А, като през цялото време беше в челото и не даде повод за съмнение, че не заслужава да мери сили с най-добрите на Стария континент. Без съмнение, най-големият "виновник“ за силните изяви на Болоня беше Тиаго Мота, който обаче напусна и пое гранда Ювентус. Сега начело на отбора е Винченцо Италиано, който има нелеката задача да задържи високо вдигнатата летва.

Съперниците на Болоня са много по-опитни, но не и непреодолими - Ливърпул, Астън Вила, Монако, Лил, Бенфика, Борусия Дортмунд и Спортинг Лисабон.

Фъргюсън, Ел Азуизи и Камбиаджи пропускат първия мач.

За повече от две десетилетия украинският гранд Шахтьор Донецк се утвърди както като редовен и солиден участник в Шампионската лига, така и като цяло във всички европейски клубни надпревари. "Миньорите“ се класираха директно за най-престижния клубен турнир, след като спечелиха 15-та титла на Украйна, а коефициентът на държавата е достатъчно висок, за да може първенецът да не играе квалификации. Очакванията пред селекцията на Марино Пушич са високи и Шахтьор със сигурност ще гледа към участие напролет в ШЛ.

Заради военната руска инвазия в Украйна Шахтьор ще домакинства своите мачове в друг "миньорски“ град – немският Гелзенкирхен, където играе местният Шалке 04.

Следващите съперници на украинския отбор са Аталанта, Арсенал, Йънг Бойс, ПСВ Айндховен, Байерн Мюнхен, Брест и Борусия Дортмунд.

Прогноза: Болоня – Шахтьор Донецк 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шахтьор Донецк (Марино Пушич)
 
Ризник
   
Коноплия
Франич
Боднар
Педриньо
Бондаренко
Крискив
Судаков
Зубков
Сикан
Кевин
Ндойе
Кастро
Орсолини
Моро
Фролер
Ебишер
Миранда
Ерлич
Беукема
Пош
   
Скорупски
 
Болоня (Винченцо Италиано)

Обоснована прогноза: Болоня - Шахтьор Донецк 1:2

  Сподели
30