Мота: Харесва ми този формат на ШЛ


Н. Гавазов

Мота:  Харесва ми този формат на ШЛ

Старши-треньорът на Ювентус Тиаго Мота коментира новия формат на Шампионска лига, в който неговият отбор ще започне с домакинство на ПСВ Айндховен утре вечер.

“Голяма чест е да играем в този турнир, още повече у дома. Гледам напред към вълнението около този мач. Трябва да се представим добре заради нас и феновете ни. Харесва ми този формат на Шампионска лига. Ще се изправим с редица различни отбори. Това е стимулиращо, защото ще опознаем и разучим нещо ново в сравнение с това, което беше досега. Важно е да имаме уважение към всички опоненти. Трябва да мислим какво е необходимо да правим на терена, да разчитаме ситуациите в мача и да накараме ПСВ да играе по-различно от това, с което са свикнали там. Нужно е да бъдем отбор, когато се защитаваме и пресираме. Ще сме отборът, който искаме да бъдем. Трябва да придадем последователност на това, което сме направили до момента, и да се подобрим в някои аспекти.

Очакваме от Тюн Копмайнерс това, което искаме и от всички останали. Фланелката с номер 8 носи красива история, а не допълнително напрежение. Имаме само силни играчи в този тим. Заедно те могат да направят големи неща. Ще започнем нов турнир и сме фокусирани върху утрешния мач. Всичко останало е с относително малко значение. Душан Влахович е добре и съм сигурен, че ще продължи да вкарва голове. Това, което е от значение, е неговото отношение. Щом не допускаме голове, той също има заслуга за това. Щом не бележим попадения, вината не е само негова. Критиките са част от нашата работа. Ще се изправим срещу офанзивен тим с качествени играчи. Имаме голяма енергия и очакваме утрешния мач. Имаме добро отношение и в тренировките, и в мачовете. Искаме да наложим нашата игра.

Желанието ни е да сме възможно най-високо в класирането. Всичко започва утре и трябва да имаме обща идея за това колко е важно това предизвикателство с ПСВ. Целта ни е да сме конкурентоспособни срещу всички отбори. Когато не владеем топката, трябва да защитаваме вратата си по същия начин както досега. Когато притежаваме топката, трябва да градим играта, за да даваме на халфовете и нападателите време да влязат в наказателното поле. Пътят ни е правилният, защото отношението ни е подходящото. Знаем каква отговорност имаме към феновете ни. Доста хора ще дойдат да ни гледат утре, което ни кара да вършим максимално добре нашата работа", коментира Мота на днешната си пресконференция.

  Сподели
43