Олимпик Лион - Рубин: Двубой с предопределен край


Н. Гавазов

Олимпик Лион - Рубин: Двубой с предопределен край

Олимпик Лион - Рубин
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 16.08.2011
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки (Италия)


Олимпик Лион посреща Рубин Казан в трети квалификационен кръг на Шампионската лига и ще се опита за 12-ти пореден път да се класира за участие в груповата фаза на турнира. Последният път когато играха плейофи, французите отнесоха Андерлехт с общ резултат 8:2 и не оставиха никакво съмнение, че имат право да участват в най-престижното клубно първенство на Стария континент.

„Хлапетата", които въпреки големите придобивки на ПСЖ това лято, са един от кандидатите за титла в Лига 1, започнаха противоречиво кампанията си - победиха при гостуването си Ница с 3;1, но през уикенда завършиха у дома си 1:1 с новака Аячо, като в двубоя хората на Реми Гарде бяха догонващи в резултата и се добраха до равенството с гол на Лопес 6 минути преди края на редовното време.

„Рубин е силен съперник и ние се отнасяме към него с уважение. Руският шампионат е в своя разгар, поради което те се намират в добра форма. Но искаме да продължим напред, силно го желаем", заяви на вчерашната пресконференция Реми Гарде.


Мачът с Олимпик Лион идва за хората на Бердяев едва три дни след трудния двубой от руското първенство срещу ЦСКА, в който „татарите" изпуснаха победата в последната секунда. От тази гледна точка психологическото състояние на играчите на Рубин няма да е особено добро. Но турнира Шампионска лига е съвсем друго състезание, различно от Висшата лига на Русия, а там казанци се справиха блестящо, отстранявайки безапелационно в 3-я квалификационен кръг украинския гранд Динамо Киев с общ резултат 4:1.

„Съперникът ни е много сериозен, това е амбициозен отбор с добри играчи. Да отстраним Лион ще е много трудно, но на този етап няма леки съперници", заяви на вчерашната пресконференция Бердяев.


При Клод Пюел французите винаги играха атакуващ футбол и едва ли Гарде ще измени начина на игра на отбора. Прави впечатление обаче, че докато предишния наставник на „хлапетата" залагаше на схема с трима нападатели, в двата мача от Лига1, 45-годишният специалист пусна в атака двама нападатели - Гомес и Лопес, а по фланговете разположи Бастош и Бриан. Главният проблем обаче за французите ще бъде центъра на отбраната. Крис е контузен, а на Ловрен явно не му достига опит и лидерски качества. На мястото на заминалия в Динамо Киев Диакат, бе привлечен Коне, но липсата на стабилност си пролича в действията на 19-я годишният малиец и той едва ли ще започне титуляр. Проблем ще бъде отсъствието на Тулалан, след чието заминаване пропадна плътността в средната линия. Притесненията на Гарде при своя европейски дебют не свършват до тук - Гюркуф е контузен, заедно с Едерсон и Пиянич.

В навечерието на мача руснаците подписаха с Нелсон Валдес, който по-рано игра за Еркулес, а също така бе продължен договора с централния защитник Навас. Но епидемията от контузени играчи в Рубин е сериозна и на снощната тренировка на „Жерлан" отборът воден от Бердяев излезе изненадващо без заявените за мача Ансалди, Навас, Бистров и Мартинс, които се оказаха, че са извън групата за мача поради контузии. В Казан останаха и Орехов, Разянцев и Едуардо, които също са с травми. Най-вероятно „казанци" да се опитата да покрият фланговете на съперника и да атакуват през центъра - където именно са проблемите в състава на Гарде, но заради информационното затъмнение около Рубин ние не знаем върху кого ще падне тази важна задача - само предполагаме, че най-вероятно Карадениз ще е в средата, а отляво ще застане Дядюн.

Несъмнено, фаворит в двубоя е Олимпик Лион и е трудно да си представи човек, че хората, които има на разположение Гарде биха се провалили срещу руснаците. Предимството на казанци обаче е в това, че отборът се намира в средата на шампионата на Висшата лига на Русия и е много по-обигран от този на съперника си, а освен това, централните защитници на домакините трудно биха се справили с контрите на рубинци. Епидемията от контузии обаче в лагера на гостите, които станаха окончателно ясни на снощната тренировка, всъщност предопределят изхода на мача. Предположенията ми са, че Олимпик Лион ще победи своя съперник с гол разлика, но не е изключено те да са два.


Прогноза за Олимпик Лион - Рубин 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Лион:

08 юли Ред Бул Залцбург - Олимпик Лион 1:0 (Приятелска среща)
24 юли Хановер 96 - Олимпик Лион 0:0 (Приятелска среща)
31 юли Порто - Олимпик Лион 1:2 (Приятелска среща)
06 август Ница - Олимпик Лион 1:3 (Лига 1)
13 август Олимпик Лион - Аячо 1:1 (Лига 1)

Рубин:

26 юли Динамо Киев - Рубин 0:2 (Шампионска лига)
30 юли Рубин - Анжи 0:3 (Висша лига)
03 август Рубин - Динамо Киев 2:1 (Шампионска лига)
07 август Спартак Налчик - Рубин 0:1 (Висша лига)
13 август Рубин - ЦСКА Москва 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Олимпик Лион - Рубин

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Олимпик Лион - 1.66
Равен - 3.60
Рубин - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпик Лион - 1.65
Равен - 3.50
Рубин - 5.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141