РБ Залцбург се справи с Твенте


Н. Гавазов

РБ Залцбург се справи с Твенте

РБ Залцбург преодоля третия квалификационен кръг на Шампионска лига след 3:3 при гостуването си на Твенте и с общ резултат 5:4 продължава напред. На плейофите за влизане в груповата фаза австрийците ще се изправят срещу Динамо Киев.

Нидерландците губеха с 0:2 до 25-ата минута след голове на Мауриц Кьаргор и Нене Доргелес. Меес Хилгерс върна едно попадение малко преди почивката, но в самото начало на втората част Муса Йео отбеляза нов гол за гостите. Алек ван Хооренбеек направи резултата 2:3 в 64-ата минута, а малко преди края Сем Стайн изравни, но това не бе достатъчно за домакините, които бяха загубили с 1:2 първия мач.

Твенте си бе гарантирал участие в груповата фаза на Лига Европа още преди тези двубои. Тимът на Пеп Линдерс пък ще се опита да стигне до групите на Шампионска лига за шести пореден сезон.

Според новите правила участниците в груповата фаза на Шампионска лига, Лига Европа и Лига на Конференциите ще бъдат по 36 отбора. Бе решено да се изостави обичайният формат на груповата фаза и да се премине към швейцарската система.

Настоящ победител в Шампионска лига е Реал Мадрид. На финала испанският клуб победи Борусия Дортмунд с 2:0.

  Сподели
15