Лудогорец ще запише още една победа над Карабах


FUTBOL-TV

Лудогорец ще запише още една победа над Карабах

Лудогорец - Карабах
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 13.08.2024 г.
Час: 21:00


Лудогорец приема Карабах на своя стадион в Разград в мач-реванш от третия предварителен кръг на Шампионска лига. Родните шампиони направиха първата стъпка към плейофния двубой, печелейки с 2:1 в Азербайджан, но сега трябва да довършат започнатото. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Официално Лудогорец ще е без Ноа Сонко Сундберг, който преди дни бе даден под наем на турския Сивасспор. Това, разбира се, влизаше в сметките на треньорския щаб. Големият липсващ обаче ще е Бернард Текпетей. Крилото на Лудогорец е със счупен голям и малък пищял на лявата подбедрица след зверски сблъсък с Кевин Медина от Карабах по време на двубоя на стадион “Тофик Бахрамов" в Баку. Футболистът претърпя операция и няма да е на линия в скоро време. Това реално е единственият проблем пред Георги Дерменджиев, който обаче разполага с доста дълга резервна скамейка.

"Постигната победа е добре като турнирен резултат, но мачът не е свършил още. Има още 90 минути, които трябва да ги изиграем срещу добър отбор и свършим работата докрай", коментира Дерменджиев след първия двубой, а след което изрази недоволството си от контузията на Текпетей.

Халфът на Лудогорец - Дерой Дуарте ще започне и в реванша срещу Карабах. Новото попълнение на разградчани, което пристигна през лятото от нидерландския Фортуна Ситард, направи силен мач в Азербайджан. Той бе предпочетен от треньорския щаб, за сметка на Педро Нареси в центъра на полузащитата, пред Ивайло Чочев. Това даде шанс на звездата Якуб Пьотровски да действа зад централния нападател Квадво Дуа. Тази конфигурация вероятно ще бъде запазена от Георги Дерменджиев.

Иначе Лудогорец спести сили за мача, тъй като не изигра двубоя си от първенство срещу друг евроучастник - Ботев Пловдив. Искането бе от страна на "канарчетата". Така Лудогорец разполагаше с повече време за тактика и пробване на различни схеми на игра.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - КАРАБАХ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22