Треньорът на Динамо Минск: Лудгорец е много опитен


Н. Гавазов

Треньорът на Динамо Минск: Лудгорец е много опитен

Старши-треньорът на Динамо Минск Вадим Скрипченко коментира предстоящия първи мач от втори квалификационен кръг на Шампионска лига срещу Лудогорец.

Срещата е от 21:00 часа днес на стадион "Хювефарма арена" в Разград.

Победителят от двата мача ще играе в третия кръг със спечелилия измежду Линкълн (Гибралтар) и Карабах (Азербайджан).

"В добро настроение сме, добрахме се до Разград, настанихме се в хотела. Сега най-важното е да се възстановим след дългото пътуване и да решим здравословните проблеми, които имаме. Много е важно да се наспим добре и да се настроим за утрешния мач", започна треньорът на беларуския шампион.

"Съперникът е много опитен и вече не знам колко години печели първенството на България. Също така на страната на Лудогорец е и опитът в международните турнири, всяка година са в европейските турнири. Но ние заслужено стигнахме до втория кръг и за нас е важно да покажем пред съперника нашите си козове, за да наклоним везните в наша полза".

"Кой ще продължи в следващия кръг? Знаете ли, за разлика от предишния ни съперник Пюник (Армения), сега поне знаем как играе Лудогорец. Те изиграха два мача с Динамо (Батуми), които сме гледали и ги анализирахме много добре. Но знаем, че генерално противникът играе много силно. Така че решаващи ще бъдат нашите себераздаване, желание и индивидуално майсторство на играчите", опита се беларуският треньор да намери позитиви за своя тим.

"Мисля, че сама по себе си Шампионската лига е достатъчно престижно състезание. Затова мога да кажа, че чувстваме отговорност и ще се постараем да направим крачка напред. А дали първо играем като гости или не, няма никакво значение. Защото УЕФА отнеми правилото за "повече голове на чужд терен“. Така че за да продължим, трябва да победим поне в единия мач, така или иначе", завърши Скрипченко.

  Сподели
28