Лудогорец ще вземе аванс преди реванша с Динамо Минск


FUTBOL-TV

Лудогорец ще вземе аванс преди реванша с Динамо Минск

Лудогорец - Динамо Минск
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 24.07.2024 г.
Час: 21:00


Лудогорец приема Динамо Минск на стадиона в Разград в първа среща от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Лудогорец трудно стигна до тази фаза, макар да изглеждаше, че няма да има проблеми срещу Динамо Батуми. В реванша разградчани допуснаха поражение и като цяло играха слабо, но благодарение на победата от първия мач - постигнаха целта си. Сега изпитанието изглежда дори по-сериозно, но прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Играчите на Лудогорец се опитаха да не си дадат много зор в откриващия мач от родния шампионат, който бе срещу най-сериозният им опонент в последните години - ЦСКА. "Армейците" сами се биха в Разград с автогол, като впечатление направи фактът, че шампионите нямаха и един точен удар, но въпреки това грабнаха трите точки. Треньорът Георги Дерменджиев опита да не спести много сили, като имаше доста малко рокади в стартовия състав. На друго мнение обаче бяха изпълнителите на терена, които изглежда не дадоха най-доброто от себе си.

Националът Спас Делев ще бъде на разположение на Георги Дерменджиев за предстоящото домакинство на Динамо Минск. Крилото от село Ключ не бе картотекиран за първия рунд на надпреварата и мачовете с Динамо Батуми, тъй като лекуваше контузия. Той започна силно лятната подготовка, но получи травма в лявото бедро по време на контролата със Слован Братислава. Първоначалните съмнения дори бяха за разкъсване, което щеше да го извади от терените за три месеца.

В крайна сметка тези опасения не се потвърдиха и Делев вече е възстановен, като дори се завърна в игра при победата с 1:0 над ЦСКА в неделя. Той се появи на терена в 86-ата минута. 34-годишният футболист вече фигурира в списъка на Лудогорец в УЕФА и дори е възможно да започне като титуляр срещу Динамо Минск за сметка на Рик Джонатан.

Факторът "домакинство" няма да е на лице за съперника на Лудогорец. След седмица Динамо няма да може да домакинства на своя стадион. Беларуският тим ще приеме българския шампион на неутрален терен заради рестрикциите, които УЕФА налага на отборите от тази страна. Така след седмица реваншът ще се състои на стадион "Мезьокьовежд Вароси" в Унгария. Всичко това са предпоставки за успех на родния шампион по пътя към голямата цел - групите на Шампионска лига. А и преди ден стана ясно, че при успех в двата мача, то Лудогорец ще има доста приемлив съперник в слеващата фаза - победителят от двойката Линкълн Ред Импс – Карабах.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО МИНСК 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
14