Лудогорец остави Спас Делев без картотека за ШЛ


FUTBOL-TV

Лудогорец остави Спас Делев без картотека за ШЛ

Лудогорец остави Спас Делев, Дени Групер, Раи Насименто и вратарят Симоен Слуга без картотека за мачовете с Динамо Батуми от първия квалификационен кръг за Шампионската лига, твърди "Тема Спорт".

Левият бек не попада в плановете на старши треньора Георги Дерменджиев. Интересното е, че и преди година израелецът, който има и румънски паспорт, също не получи права за УЕФА, но тогава той лекуваше и контузия. Договорът му с орлите е до юни 2025 г. През миналия сезон изигра само 4 мача за първия отбор в елита и 2 за дубъла. Взе участие и в три срещи за Купата на България, а в евротурнирите не записа нито минута. Сега ситуацията се очертава да е същата. В сходно положение е и бразилският халф с испански паспорт Раи Насименто. 26-годишният полузащитник изигра само 3 мача в Първа лига и 9 във втория ешелон за дубъла през миналия сезон. Записа по 1 двубой за купата и в Европа. Стражът Слуга пък е пред трансфер в чуждестранен отбор и затова остава аут.

Родният национал направи силна лятна подготовка, а преди това бе извикан от Илиан Илиев за контролите с Румъния и Словения. 34-годишното крило също е с договор до юни 2025-та, като го удължи тази пролет. Той обаче е контузен и заради това отпада.

Лудогорец картотекира пред УЕФА 25 играчи, като в групата са трите нови попълнения – вратарят Хендрик Бонман, Едвин Куртулуш и Дерой Дуарте. Личи и името на халфа Иван Йорданов. Той дълго време лекуваше травма, но попада в групата за мачовете с Динамо Батуми. Полузащитникът вече води пълноценни занимания.

  Сподели
67