Реал не допусна изненада и отново спечели Шампионска лига (видео)


FUTBOL-TV

Реал не допусна изненада и отново спечели Шампионска лига (видео)

В типичния си стил Реал Мадрид спечели още един финал в Шампионска лига. Този път "Белия балет" се наложи с 2:0 над Борусия Дортмунд и вдигна трофея.

Реал проспа първото полувреме. Макар да владееха повече топката, испанците не създадоха чисти голови положения. Такива обаче имаше пред вратата на Куртоа. В 15-ата минута Никлас Фюлкруг беше изведен зад защитата на Реал Мадрид. Антонио Рюдигер го изпусна. Таранът бе затворен до аутлинията. Все пак намери Юлиан Бранд, чийто удар беше неточен. Останаха съмнения за засада, така че при попадение ВАР щеше да взима окончателното решение.

В 23-тата минута Адейеми направи пропуск, а секунди по-късно гредата попречи на Дортмунд да поведе в резултата, след като спря удар на Фюлкруг. И тук обаче имаше съмнения за засадата и ако се беше стигнало до гол, то той вероятно щеше да е отменен. В 41-вата минута, на Куртоа му се наложи да отрази далечен шут на Забитцер. За сметка на това мадридчани се оттеглиха на почивката, без да са отправили нито един точен удар. Всичко това пред погледа на Юрген Клоп, който бе на трибуните, за да подкрепи един от бившите си отбори.

След почивката Реал вдигна темпото и играчите на Анчелоти пропуснаха няколко добри положения. Логичното обаче се случи в 74-ата минута. Тони Кроос изпълни прекрасно ъглов удар отляво по атаката на "лос бланкос“. Топката беше насочена на близката греда. Там беше Карвахал, който отклони с глава. Никакви шансове за Кобел и 1:0 в полза на испанския шампион.

В 83-ата Винисиус сложи точка на спора с нов гол. BVB допусна сериозна грешка при изнасянето на топката, а Джуд Белинжам овладя и пусна пас по конец към Винисеус Жуниор, който запази самообладание и преодоля противниковия вратар, за да удвои резултата - 2:0 за Реал Мадрид.

В 86-ата минута Кроос беше заменен от Лука Модрич и обра овациите на феновете по трибуните, тъй като германецът изигра последния си мач за мадридчани. Минута по-късно Фюлкруг най-после прати топката в противниковата мрежа, но беше вдигнат флага за засада заради неговата нередовна позиция. На повторението се видя, че такава има.

До края до нов гол не се стигна и така Реал триумфира отново в Шампионска лига!

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
683