Супер мач, 6 гола и Борусия Дортмунд е на полуфинал


FUTBOL-TV

Супер мач, 6 гола и Борусия Дортмунд е на полуфинал

Борусия Дортмунд се наложи над Атлетико Мадрид с 4:2 в супер мач-реванш от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Първият мач завърши с успех на испанците с 2:1, но след днешната среща - те отпадат от надпреварата, за сметка на BVB.

В 34-ата минута германският тим поведе. Перфектен пас на Хумелс намери Брант в наказателното поле, а офанзивният халф още с поемането на топката преодоля Витсел и след това с удар в близкия ъгъл вкара за 1:0.

В 39-ата минута вратарят на Атлетико нямаше какво да стори след брилянтния удар на Ян Маатсен. Левият бек се включи в атаката на Борусия, използва свободното пространство след подаването на Забитцер и с шут по диагонала изведе "жълто-черните" напред в общия резултат.

В 49-ата минута Матс Хумелс си вкара автогол след ъглов удар и игра с глава на Марио Ермосо. Хората на Диего Симеоне стигнаха до равенство 2:2 след гол на Анхел Корея при добавка след удар на Родриго Рикелме.

Последваха два бързи гола на "жълто-черните". Никлас Фюлкруг (71') и Марсел Забицер (74') бяха точни за радост на многобройните си фенове по трибуните на "Сигнал Идуна Парк". Така Борусия продължава да мечтае и отива на полуфинал

  Сподели
253