Журналистът от Movistar+ се извини на Ямал


Н. Гавазов

Журналистът от Movistar+ се извини на Ямал

Бившият старши-треньор на Атлетико Мадрид и коментатор в испанския телевизионен канал Movistar+ Херман Бургос се извини за изказването си за 16-годишното крило на Барселона Ламин Ямал, което доведе до бойкот на журналистите на канала от играчите на каталунците и ПСЖ след мача от 1/4 финалите на Шампионска лига.

"Иска ми се да имам способностите, които има този човек. Това бе коментар, направен без намерение да обидя някого. Говорим за футбол, нищо друго. Ако се е почувствал обиден, съжалявам и се извинявам публично. Това не бе намерението. Понякога хуморът води до проблеми. В днешно време трябва да се адаптираш към всичко и това е, което правим“, заяви Бургос за Movistar+.

Нека ви припомним, че преди мача ПСЖ – Барселона (2:3), бившият асистент на Диего Симеоне в Атлетико Мадрид, Херман Бургос, действащ като коментатор на Movistar+, каза на живо, че ако нещо се обърка в Ямал през футбола, той винаги може да започне да проси. Това доведе до бойкот на телевизионния канал от играчи и на двата отбора след мача.

  Сподели
67