Анчелоти: Това не бе най-добрата вечер


Н. Гавазов

Анчелоти: Това не бе най-добрата вечер

Старши-треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира равенството 1:1 срещу РБ Лайпциг, което позволи на "бланкосите" да се класират за четвъртфиналите на Шампионска лига.

"Мачът бе лош. Отборът ни игра зле. С малко интензивност, с лоша нагласа. Психологическият аспект определи много. Играхме срещу качествен съперник, който нямаше какво да губи.

Вместо това играхме на спирачки от самото начало. Страдахме, но най-важното бе да стигнем до четвъртфиналите.

Идеята на промените на полувремето бе да пресираме повече. Благодарение на енергията. Но реалността бе, че дори новите играчи играха много бавно. Играхме с нисък блок и малко вертикалност. Много тичане по терена.

Това не бе най-добрата вечер. Трябва да признаем, че това бе нашият голям грях. Понякога това може да се случи в Шампионска лига. Същото се случи и срещу Челси у дома през 2022 г. Същото се случи с Ливърпул миналата година. Случи се срещу Шалке в първия ми сезон тук.

Важен бе психологическият аспект. Лайпциг опита всичко, те са качествен отбор. Трябва спокойно да оценим случилото се. Вече имаме седем точки преднина пред нашите съперници в първенството и ще играем на четвъртфиналите в Шампионска лига. Трябва да бъдем самокритични, но не прекалено страстни за това.

И ако ни бяхте казали как ще играем в момента в началото на сезона, нямаше да повярваме. Днес играхме слабо, с малко напрежение, можех да сгреша с избора на стартовия състав.

Когато критиката е заслужена, трябва да я приемете. Освиркването на трибуните в края на първото полувреме бе заслужено. И това ни събуди. Да имаме взискателна публика е добре за нас. Не бих пуснал същите стартови единадесет", заяви Анчелоти.

  Сподели
116