Тухел: Дори и в дъжда може да държите главата си изправена


Н. Гавазов

Тухел: Дори и в дъжда може да държите главата си изправена

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел коментира победата с 3:0 над Лацио в мач-реванш от 1/8-финалите в Шампионска лига.

"Получихме много качествено и дисциплинирано представяне. Не загубихме глава, играхме много по-смело от първия мач и имахме по-добър ритъм.

След това получихме емоционален тласък от гола и, разбира се, вкарахме втория гол в идеалния момент. Това ни даде увереност да влезем в мача и след това заслужихме победата с много, много добра работа в екип.

В крайна сметка мисля, че изглеждаше много по-лесно, отколкото бе в действителност. Знаехме, че ще вкараме поне два гола срещу истински италиански отбор, отбора на Сари, и го направихме.

Тази победа е за всички нас. Имаме големи цели този сезон и минимумът от дъното е четвъртфиналите на Шампионска лига. Затова тази победа беше много важна.

Трябва да се подобрим. Сега можем да бъдем щастливи и да се чувстваме удовлетворени.

Но Майнц вече ни чака в събота и иска да ни усложни живота. Трябва да продължим, за да не загубим инерция. Не ни е толкова лесно този сезон.

Не чета нищо от пресата, но разбира се, чувам много от приятели и познати и усещам настроението отвън. Има народно поверие, че след дъжда идва слънце и в момента ситуацията прилича малко на този дъжд.

Но можете също да се насладите на дъжда и дори в дъжда можете да държите главата си изправена. Аз, заедно с моите помощници, даваме всичко от себе си, за да постигнем максимален успех на този отбор и това няма да се промени. Това бе още един урок за научаване.

Много съм щастлив днес, защото и моята лична амбиция е да стигна до 1/4-финалите, а сега ще гледаме напред и ще се тестваме отново в събота“, заяви Тухел.

  Сподели
152