Байерн Мюнхен ще се справи с Лацио


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен ще се справи с Лацио

Байерн МюнхенЛацио

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Дата: 05.03.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Славко Винчич (Словения)

Байерн Мюнхен приема Лацио на "Алианц Арена" в реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига.

Преди три седмици ситуацията в Байерн Мюнхен бе съвсем различна. Томас Тухел току-що загуби от Байер Леверкузен в Бундеслигата (0:3), след което започнаха първите конкретни разговори за освобождаването му. Но отборът все още се подготвяше за мача в Рим, от който много ще зависи по-нататъшната му съдба през този сезон. И наистина бе така - германският шампион отстъпи минимално (0:1), така че се прибра с много тежък багаж.

След това дойде поражението от Бохум (2:3), след което Тухел пое към вратата, но през много дълъг коридор, чийто път трябваше да продължи още няколко месеца до края на настоящия сезон. Но след това Байерн спечели много важен мач с РБ Лайпциг (2:1), но след равенството миналия уикенд срещу Фрайбург (2:2), на старши -треньора на баварците  бе даден ултиматум - или четвъртфинал в Шампионска лига, или уволнение.

Момчетата на Маурицио Сари осигуриха третото участие на Лацио в плейофите на Шампионска лига, а голът на Имобиле даде преднина на римляните в сблъсъка с германския колос.

И в двата предишни случая "орлите" достигнаха до тази точка от най-добрия клубен турнир на УЕФА, като бяха елиминарни - от Валенсия през 2000 г., а след това от Байерн Мюнхен през 2021 г.

Във всички континентални състезания Лацио продължи в 12 от последните си 13 срещи с елиминации след победа в първия мач. Проблемът е, че отборът на Сари обаче загуби половината от срещите си като гост в Серия А този сезон и не се представя добре навън.

Все още в Купата на Италия, след като си осигури място на полуфинал за сметка на градския съперник Рома, Лацио изостава зад първите шест на Италия, след загуби от Фиорентина, Болоня и Аталанта БК миналия месец. Поражението от Милан в петък пък даде лош старт на март за "орлите", причинявайки им пета загуба от десет мача през новата година.

От гледна точка на кадровия потенциал в Байерн ситуацията не се е подобрила съществено във времето между мачовете. Струва си да припомним изгонването на Дайо Упамекано в първия мач. Въпреки че тук феновете на мюнхенци могат да кажат, че може би е за добро - имаше твърде много грешки на французина именно в решителните срещи. Саша Боуи (коляно), Кингсли Коман (коляно), Нусаир Мазрауи (коляно) и Буна Сар (коляно) не са на разположение. За Лерой Сане и Серж Гнабри ще бъде решено по-късно днес.

Младата звезда Джамал Мусиала трябва да направи своя 30-ти мач в Шампионска лига, докато Матис Тел получи първия си старт в Бундеслигата за сезона в петък вечерта - след 19 епизодични роли като резерва. Хари Кейн е участвал пряко в 19 гола от 19 домакински мачове в Шампионска лига до момента; но, той не успя да вкара дори веднъж в три изяви в плейофите у дома.

Междувременно капитанът Чиро Имобиле е най-добрият голмайстор на Лацио за всички времена в европейските турнири с 26 гола, въпреки че италианският нападател отбелязва средно само един на всеки 231 минути далеч от дома, в сравнение с един на всеки 85 минути на "Олимпико".

В центъра на полузащитата Луис Алберто създаде най-много положения (21) и направи най-много пресечени пасове (62) от всички играчи на Лацио в Шампионска лига този сезон.

Притежаваният от Ювентус Николо Ровела и испанският централен защитник Патрик са основните притеснения на гостите относно контузиите, но Матиа Закани наскоро се завърна в игра и бе част от предната тройка срещу Милан.

И двата отбора не са в добра форма, така че не бива да очакваме чудеса от 22-та. Лацио по-добре се представя в Шампионска лига от Серия А, но "орлите" са слаби извън домашната арена. Според нас, Байерн има достатъчно огнева мощ, а и подкрепата на трибуните, за да се справи със съперника си.

Прогноза: Байерн – Лацио 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лацио (Маурицио Сари)
 
Проведел
   
Марушич
Гила
Романьоли
Хисай
Гендузи
Каталди
Алберто
Андерсън
Имобиле
Закани
Кейн
Мусиала
Мюлер
Тел
Горецка
Павлович
Дейвис
Ким
Де Лигт
Кимих
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Лацио 3:1

  Сподели
252