ПСЖ ще вземе минимална преднина срещу Реал Сосиедад


Н. Гавазов

 ПСЖ ще вземе минимална преднина срещу Реал Сосиедад

ПСЖ – Реал Сосиедад

Стадион: "Парк дьо Пренс", Париж

Дата: 14.02.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Марко Гуида

Пари Сен Жермен подновява опитите си за спечелване на Шампионска лига, когато посрещнв Реал Сосиедад на "Парк дьо Пренс" за първия мач от осминафиналите в сряда вечер.

ПСЖ продължава уверено да води във френската Лига 1, въпреки всички слухове около главната звезда на клуба Килиан Мбапе , който може да премине в Реал Мадрид. Парижани са в серия от 15 мача без загуба във всички състезания и в момента са с 11 точки пред най-близките си съперници в Лига 1, така че основният им фокус може да бъде върху главния клубен турнир на Европа.

Хората на Луис Енрике насочват вниманието си обратно към Шампионска лига за първи път от два месеца, откакто успяха да се класират за плейофите, след като завършиха на второ място в група F. Въпреки че не успяха да спечелят нито един от последните си три мача от груповата фаза, равенството 1-1 с победителя в групата Борусия Дортмунд в шестия двубой бе достатъчно, за да завършат парижани над Милан на трето място по голова разлика.

ПСЖ, който за последно спечели европейски трофей през 2001 г. (Купа Интертото на УЕФА), влиза в осминафиналите на Шампионска лига за 12-ти пореден сезон, но ще се опита да избегне трета поредна елиминация на този етап, след като загуби от Реал Мадрид и Байерн Мюнхен съответно в предишните две кампании.

Парижани се борят да излязат на върха срещу испанските отбори в елиминациите на Шампионска лига, тъй като бяха елиминирани в пет от последните шест случая. Въпреки това отборът на Енрике е с високи шансове за успех в първия мач в сряда, тъй като те загубиха само седем от последните си 72 европейски мача като домакин, като спечелиха 46 и завършиха наравно в останалите 19 в процеса.Този път съперникът е от доста по-нисък калибър, така че отборът на Луис Енрике има добри шансове да стигне до четвъртфиналите на най-престижния турнир.

Реал Сосиедад е далеч от формата от миналия сезон и до момента "бяло-сините" са едва на седмо място в Ла Лига, на 11 точки зад топ 4. В момента имат само една победа в последните си осем мача.

След като изиграха мачове без голове срещу Реал Валекано и Хирона, базираният в Сан Себастиан отбор претърпя петото си поражение в лигата за сезона от Осасуна миналия уикенд.

Шампионската лига за отбора на Иманол Алгуасил ще бъде чиста почивка и отвличане на вниманието от делата на първенството. За Сосиедад това е едва второ излизане от плейофите на Шампионската лига в историята и първо от сезон 2003/04.

Прави впечатление, че последният път съперник на Сосиедад в плейофите също бе френският Лион, който на два пъти победи испанците с резултат 1:0.

ПСЖ все още трябва да се справя без контузените Преснел Кимпембе, Милан Шкриниар (глезен), Серхио Рико (глава), Нуно Мендес (подколянно сухожилие) и Лайвин Курзава (гръб), въпреки че последните двама са близо до завръщане .

Килиан Мбапе получи почивка за победата срещу Лил и остана като неизползван резерва, въпреки че се възстанови от проблем с петата, но голмайсторът за всички времена на клуба – който отбеляза във всичките три домакински мача от груповата фаза по-рано този сезон – е готов да се завърне отпред в сряда.

Що се отнася до Реал Сосиедад, Шералдо Бекер (мускул), Кийрън Тиърни (подколянно сухожилие), Алваро Одриозола , Карлос Фернандес и Айхен Муньос (всички коляно) остават извън терена поради контузии, докато голмайсторът Микел Оярсабал пропусна последните два мача поради мускулен проблем и е голямо съмнение за мача в сряда.

Очаква се Алгуасил да подсили защитата си, като извика десния защитник Хамари Траоре и централния защитник Робин Льо Норманд , като Джон Арамбуру и Джон Пачеко са най-вероятното дуо, което ще направи път.

Брайс Мендес , който вкара три гола по време на груповата фаза, ще се надява да замени Бенат Туриентес и да се присъедини към Мартин Зубименди и Микел Мерино в халфовата линия, докато Андер Баренечеа и Умар Садик може да се завърнат, за да се присъединят към японската звезда Такефуса Кубо в атака от трима играчи.

Реал Сосиедад не е лесен за преодоляване колектив и победа срещу тях изисква голяма воля. Въпреки това, фаворит в мача е ПСЖ, който ще разчита на подкрепата на трибуните и на набиращия форма Мбапе.

Прогноза: ПСЖ – Реал Сосиедад 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Сосидад (Иманол Алгуасил )
 
Ремиро
   
Траоре
Зубелдия
Льо Норман
Галан
Мерино
Зубименди
Мендес
Кубо
Садик
Баренечеа
Мбапе
Коло Муани
Асенсио
Дембеле
Заир-Емери
Урггейт
Ернандес
Маркиньос
Данило
Хакими
   
Донарума
 
ПСЖ (Луис Енрике)

Обоснована прогноза: ПСЖ - Реал Сосидад 2:1

  Сподели
234