Атлетико ще се справи с Лацио


Н. Гавазов

Атлетико ще се справи с Лацио

Атлетико - Лацио

Стадион: "Метрополитано", Мадрид

Дата: 12.12.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сердар Гьозюкбуюк (Нидерландия)

Атлетико играе успешно в Шампионската лига. Отборът събра 11 точки в пет мача, като спечели три и направи две равенства, и рано се класира за плейофите на турнира.

Отборът продължава да се бори за най-високите места в испанската Примера. В момента Мадрид е четвърти в таблицата. “Дюшекчиите" имат 34 точки в актива си с мач резерва.

  Сега столичният тим изостава на пет точки от лидера Реал Мадрид и на четири от втория Хирона. В същото време Барселона има същия брой точки (прогнозата беше публикувана преди директния мач между последните два клуба).

В последните шест мача във всички турнири отборът постигна пет победи с едно поражение, така че домакините имат отлична форма и шансове за успех.

" Бианкочелести" се представят успешно в Шампионска лига, където си осигуриха място в плейофите кръг преди края на груповия кръг. Ако победят Мадрид, ще спечелят групата.

Отборът не започна най-добре този сезон. След 15 кръга от Серия А "орлите" заемат едва девето място в таблицата с 21 точки. Отборът изостава само на две точки от зоната на евротурнирите.

  Лацио успя да стигне и до четвъртфиналите за Купата на Италия. В предишния етап той победи Дженоа у дома с минималното 1:0.

Днес отборът има непобедена серия от четири мача във всичките три от тези турнири с три победи, където съперниците му отбелязаха само веднъж между четири.

Атлетико Мадрид все още трябва да се справя без Томас Лемар (ахилес), Витоло и Пабло Бариос (и двамата коляно).

Симеоне ще обмисли ротация на крилата си като Маркос Йоренте и Самуел Лино , които се опитват да започнат пред Науел Молина и Родриго Рикелме , докато Хосе Хименес и Марио Ермосо се борят да заменят Сезар Аспиликуета и Стефан Савич на централните защитници.

След като отбеляза през уикенда, Кореа може да запази мястото си пред Мемфис Депай в последната третина заедно с Мората и Антоан Гризман, които са отбелязали общо 17 гола през сезона.

Що се отнася до Лацио, Адам Марушич бе принуден да напусне при равенството с Верона миналия уикенд с контузия на окото и защитникът трябва да се присъедини към Алесио Романьоли (прасец), Патрик (подколенно сухожилие) и Густав Исаксен (бедро) отстрани.

Николо Ровела ще изтърпи наказание за един мач поради натрупване на жълти картони, така че или Данило Каталди, или Даичи Камада ще започнат в центъра на полузащитата заедно с Луис Алберто и Матео Гуендузи.

Вратарят Иван Проведел , който драматично отбеляза изравнителен гол в последната минута в гореспоменатото равенство 1-1 с Атлетико последния път, е настроен да застане между гредите, докато Имобиле, който отбеляза три гола в последните си два мача в Шампионска лига, се очаква да ръководи линията като капитан, като Закани и Фелипе Андерсън са най-вероятният дует, който да осигури подкрепа по фланговете.

Тази вечер ще се сблъскат два равностойни отбора и очакванията са за интересен мач. Кат се има предвид домакинската форма на Атлетико и последните проблеми на Лацио като гост, очакванията са за победа на "дюшекчиите".

Прогноза: Атлетико - Лацио 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223