Порто ще повали Шахтьор Донецк


Н. Гавазов

Порто ще повали Шахтьор Донецк

Порто - Шахтьор

Стадион: "Естадио до Даграо", Порто

Дата: 13.12.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Ищван Коваш (Румъния)

Порто и Шахтьор Донецк се срещат в решаващ мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Барселона вече грабна единия билет от квартета, но остава да бъде разпределен още един пропуск и той ще бъде разигран именно на "До Драгао" в сряда вечер.

Само едно от последните шест приключения на Порто в Шампионската лига доведе до отпадане на тима в груповата фаза на турнира, но списъкът със задачи за сряда вечер е прост, тъй като тимът от Португялия просто трябва да избегне поражението, за да подпечата билета си за следващ етап за сметка на мечтите на Шахтьор за Шампионска лига.

Португалският гранд бе на път да провали празника на Барселона преди две седмици, когато бразилският нападател Пепе преодоля мъртвата точка след половин час на "Естади Олимпик Луис Компанис", но Жоао Кансело и Жоао Феликс се разписаха по един път, за да донесат успеха с 2:1.

Независимо от това, благодарение на предишния успех с 3:1 над Шахтьор през септември, Порто в момента има предимство пред конкурента си

Също така е положително, че отборът на Сержо Консейсао постигна три последователни победи на "Естадио до Драгао", като последно надви Каса Пиа с 3:1 в мача от Примейра Лига през уикенда, където 40-годишният Пепе бе сред голмайсторите, след като преди това стана най-възрастният играч, вкарал гол в Шампионска лига при успеха през ноември над Роял Антверпен.

Ситуацията е проста и за хората на Марино Пусич, които се нуждаят само от победа на иберийска земя, ако искат да стигнат плейофите на турнира. До момента украинците се справят блестящо с оглед на това, че трябва да играят на чужди терени, далече от своя роден дом и фенове.

В миналия кръг "миньорите" бяха домакини на Антверпен и постигнаха победа с 1:0 благодарение на удар с глава на Микола Матвиенко през първото полувреме. Това помогна на украинците да се изравнят с Порто по точки и теоретично дори да участват в борбата за първото място в групата.

Гостите стигнаха до третата си поредна победа с трета поредна чиста мрежа в петък, побеждавайки с 2-0 Верес Ровно, но определен набор от демони трябва да бъде прогонен, за да може Шахтьор да стигне до плейофите, тъй като украинците никога не са побеждавали Порто в седем предишни опита.

Победата на Порто над Каса Пиа през уикенда дойде на определена цена, тъй като халфът Иван Хайме получи травма.

Към Хайме в стаята за лечение на Порто се присъединяват Габриел Верон (ахилес), Иван Маркано (ахилес), Уендъл (мускул) и Самуел Португал (слабини).

Що се отнася до Шахтьор, Пушич се очаква да се справи без нападателното дуо Ласина Траоре и Иван Петряк , които съответно имат проблеми със сухожилието и глезена, докато десният бек Юхим Конопля също е в лазарета.

Украинците се нуждаят от победа и може би ще се откажат от принципа си да играят по-затворено през тази кампания. Не бива да изключваме гол на гостите, но откритата игра на Шахтьор вероятно ще доведе до някои опустошителни контраатаки на португалците и крайна победа за тях.

Прогноза: Порто - Шахтьор 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238