Клатенбърг: Играчите на Нюкасъл имат право да се чувстват ограбени


Н. Гавазов

Клатенбърг: Играчите на Нюкасъл имат право да се чувстват ограбени

Бившият английски съдия Марк Клатенберг коментира скандалното решение на рефера Шимон Марчиняк да отсъди дузпа за ПСЖ в мача с Нюкасъл от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

“Играчите на Нюкасъл имат пълното право да се чувстват ограбени. Килиан Мбапе не трябваше изобщо да получава шанс да изравни в осемте добавени минути на срещата. Шимон Марчиняк ръководи финала на Световното първенство, а Томаш Квиатковски бе на ВАР. Те са много опитна двойка, уважавани са, но това може да бъде считано за грандиозна грешка от тяхна страна. Всичко, което искаме, е реферите и ВАР да са последователни във взимането на решения. По-рано в двубоя видяхме как топката срещна ръката на Луис Майли, след като бе отскочила от бедрото. Квятковски не прати сигнал на Марчиняк да преразгледа ситуацията. Но дълбоко в добавеното време го направи за почти същата ситуация.

Топката се удря в гърдите на Тино Ливраменто и след това в лакътя му, но Квятковски препоръчва преразглеждане. Докато е пред монитора си, Марчиняк е убеден, че ръката на Ливраменто е протегната под специфичен ъгъл, който му показва ВАР. Камерата зад вратата обаче, която видяхме, показва, че това не е така, но ВАР не го показа на Марчиняк. Ливраменто не прави по-голямо тялото си, ръката е в естествена позиция за движението и няма време за реакция. Тази дузпа противоречи на всички указания от УЕФА, но Нюкасъл плати цената" написа Клатенбърг в колонката си в Daily Mail.

  Сподели
283