Интер няма да загуби в Лисабон


Н. Гавазов

Интер няма да загуби в Лисабон

Бенфика - Интер

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 28.11.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Андрис Триманс (Латвия)

Бенфика и Интер се срещат за четвърти път през 2023 г., когато се изправят на "Естадио да Луш"  в мач от Шампионска лига в сряда.

В повторение на четвъртфиналите от миналия сезон, Бенфика влиза в този двубой като вече елиминиран от главния европейски клубен тунир, а Интер си осигури място в елиминациите, но позициите в групата все още могат да бъдат много важни и за двата тима.

Въпреки че Бенфика няма шансове за плейофите, тимът ще се опита да завърши една гнила кампания в групата, като поне спаси място в Лига Европа и по този начин не стане единственият отбор, завършил с нула точки.

Заедно с Роял Антверпен, Бенфика е другият колектив, който все още не е спечелил точка в груповата фаза досега след четири поражения от четири двубоя.

Тяхната европейска форма е в ярък контраст с това колко впечатляващи са "орлите" на вътрешния терен, където в момента са начело на таблицата благодарение на неотдавнашната победа над Спортинг Лисабон в историческото им дерби.

Интер започна с равенство на гости на Реал Сосиедад и след това постигна три минимални победи. В миналия кръг хората на Симоне Индзаги се справиха със Залцбург в Австрия и така останаха без загуба в първите си четири мача от Шампионска лига за първи път от 2009-10 г. - сезонът, когато Жозе Моуриньо ги изведе до славата.

Интер също влиза в мача в невероятна форма, тъй като равенството срещу съперника за титлата Ювентус поддържа отлична серия от 10 мача без загуба, с осем победи в този период. Шокиращо поражение от Сасуоло остава единственото препъване на Интер след 17 мача във всички състезания.

Мениджърът Роджър Шмид избра сравнително силен отбор на Бенфика през уикенда. При домакините се завърна Оркун Кокчу след контузия, а Хуан Бернат също е по-близо до завръщане, но неговият колега Александър Ба все още не е готов, след като получи контузия в бедрото. Крилото Давид Нерес също липсва, така че Анхел Ди Мария и Рафа Силва ще започнат в широките зони на Бенфика.

Алесандро Бастони е големият отсъстващ за Интер поради контузия, която го накара да пропусне последните международни мачове на Италия, го извади от игра за месец. Това е още една контузия в защитата, с която Индзаги трябваше да се справи, след ужасния проблем с коляното на Бенджамин Павар го отстрани. От друга страна яма как да не е положително завръщането на Хуан Куадрадо.

Интересен мач с оглед на това до колко Бенфика ще е мотивирана да се бие срещу Интер. Впрочем, същото се отнася и до гостите, които може да се опитат да спечелят срещата, за да завършат първи в групата.

Прогноза: Бенфика - Интер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Дармиан
Де Врий
Ачерби
Куадрадо
Барела
Фратези
Чалханоглу
Аугусто
Тюрам
Мартинес
Рафа Силва
Муса
Ди Мария
Аурснес
Марио
Луис
Невеш
Морато
Отаменди
Силва
   
Трубин
 
Бенфика (Роджер Шмид)

Обоснована прогноза: Бенфика - Интер 1:1

  Сподели
250