Реал Сосиедад ще прегази Залцбург


Н. Гавазов

Реал Сосиедад ще прегази Залцбург

Реал Сосиедад - Залцбург

Стадион: "Аноета", Сан Себастиан

Дата: 28.11.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Микола Балакин (Украйна)

Реал Сосиедад ще се опита да увеличи шансовете си за спечелване на група D в Шампионска лига, когато посрещне Ред Бул Залцбург на "Аноета в сряда". Баските вече си осигуриха място в елиминациите, но те ще се стремят да завършат на първо място, за да си осигурят поставяне в 1/8-финалите.

Отборът на Иманол Алгуасил беше феноменален в Сан Себастиан в четвъртия мач, когато разкъса Бенфика на парчета през първото полувреме, водейки с 3-0 на почивката, като също така пропусна дузпа и имаше гол, записан от VAR. Домакинската форма във всички състезания ще даде увереност на испанците за нови три точки тук, тъй като те загубиха само веднъж на "Аноета" през целия сезон - срещу Барселона - и спечелиха пет от последните си шест.

РБ Залцбург победи Хартберг, като отбеляза три гола последния път. Тази победа им помогна да достигнат върха на таблицата в австрийската Бундеслига. Сега те ще се изправят срещу Реал Сосиедад в последния си ноемврийски мач. Впрочем, имаше големи надежди, че Залцбург може да направи изненада в трудна група и да продължи напред, след като победи като гост Бенфика в първия мач.

Въпреки това, всичките им следващи три двубоя в групата завършиха с поражение, включително у дома срещу предстоящите им опоненти и в последователни срещи с Интер, което означава, че третото място е най-доброто, на което могат да се надяват.

Важно е да се отбележи, че Реал Сосиедад победи Залцбург с 2:0 в срещата през октомври.

Реал Сосиедад няма кадрови проблеми.

Залцбург има невероятен брой контузени в този сблъсък, като в момента до 10 играчи от първия отбор са извън терена.

Защитата определено е най-засегнатата част от страната, като отсъстват централните защитници Лукас Валнър , Браян Око , Оумар Солет и Самсон Байду .

Леандро Моргала беше преместен от младежкия отбор, за да покрие, докато контузиите на Андреас Улмер и Алекса Терзич на левия бек означават, че Дауда Гуиндо получи шанс в първия отбор.

Секу Койта и Фернандо също липсват в нападение, а Дижон Камери и Мауриц Кяергаард допълват дългия списък с контузии, с които Герхахрд Щрубер трябва да се справи.

Шансовете са Реал Сосиедад да спечели и трите точки. Те са в поредица от три победи във всички състезания. От друга страна, РБ Залцбург спечели само два мача като гост, започвайки през октомври.

Домакините отбелязаха общо осем гола в последните си три мача срещу Севиля, Алмерия и Бенфика. В същото време гостите отбелязаха три попадения срещу Хартберг. Като се има предвид всичко това, ще бъде добро решение да се заложи на над 2.5 гола за тази среща.

Като цяло, очакванията са за победа на домакините с поне  два гола разлика.

Прогноза: Реал Сосиедад - Залцбург 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Залцбург (Герхард Щрубер)
 
Шлагер
   
Дедич
Моргала
Павлович
Гуиндо
Глук
Битстроп
Капалдо
Сучич
Конате
Ритков
Баренечеа
Оярсабал
Кубо
Мерино
Зубименди
Мендес
Муньос
Льо Норман
Зубелдия
Елустондо
   
Ремиро
 
Реал Сосиедад (Иманьол Игуасил)

Обоснована прогноза: Реал Сосиедад - Залцбург 3:1

  Сподели
223