Късен гол лиши Нюкасъл от победа, Дортмунд смачка Милан


FUTBOL-TV

Късен гол лиши Нюкасъл от победа, Дортмунд смачка Милан

Нюкасъл бе близо до победа, но в крайна сметка стигна само до равенство - 1:1 като гост на ПСЖ в ключов мач от група "F" на Шампионската лига.

Първото попадение падна в 24-ата минута. Тино Ливраменто проби по лявото крило и подаде към Алмирон. Крилото стреля от границата на наказателното поле. Донарума не се намеси по най-добрия начин и топката попадна на крака на Исак, който нямаше да пропусне на празна врата.

В следващите минути парижани имаха няколко отлични възможности за изравнително попадение, но Мбапе нямаше ден, а Поуп направи няколко запомнящи се намеси.

В 69-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след единоборство между Ашраф Хакими и Антъни Гордън. След намесата на ВАР - такава не бе дадена.

В добавеното време ПСЖ стигна до точката. Килиан Мбапе донесе ценната точка за парижани в 8-ата минута на добавеното време след точно изпълнена дузпа.

Иначе в другия мач от тази група - Борусия Дортмунд записа успех с 3:1 като гост на Милан.

Още в 6-ата минута "росонерите“ получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Нико Шлотербек. Ударът на Жиру от бялата точка беше твърде слаб и Грегор Кобел с лекота изби топката. Положението за домакините веднага се влоши още повече, защото само три минути по-късно техният капитан Давиде Калабрия фаулира Джейми Байноу-Гитенс в наказателното поле и така се стигна до дузпа и за "жълто-черните“. Последвалото изпълнение на Ройс беше отлично и така ветеранът откри резултата в тяхна полза.

В 38-ата минута Милан стигна до изравнително попадение. Калабрия пусна към Чуквуезе, който направи изумителен индивидуален пробив по дясното крило, стигна до голлинията, навлезе навътре в наказателното поле, където елиминира отбраната на Борусия Дортмунд и с хубав диагонален удар по земя, минал между краката на Нико Шлотербек, не остави шансове на Кобел - 1:1.

След час игра Дортмунд безпроблемно разиграха топката с няколко паса пред наказателното поле, а това доведе до шут по земя на Байноу-Гитенс, с който англичанинът върна преднината на "жълто-черните“.

Десет минути по-късно играчите на Борусия отново наказаха колебливата отбрана на своя противник. В този случай Адейеми финтира Калабрия и нанесе удар. Майк Менян изби топката, но не достатъчно добре и тя премина голлинията въпреки опита на вратаря за втора намеса.

Малко преди края Лука Йович нацели греда.

  Сподели
314