Барселона ще излъже Порто


Н. Гавазов

Барселона ще излъже Порто

Барселона - Порто

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 28.11.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Барселона ще се бори да си осигури място в плейофите на Шампионска лига, когато посрещне Порто в ключов сблъсък в група H във вторник вечер.

И двата тима са събрали по девет точки от четирите си мача в групата, като Барселона е с предимство в личните срещи, което влияе и върху класирането.

Каталунците започнаха кампанията си с три последователни победи, в които вкараха осем гола и допуснаха един. Тук е успехът над Порто на "Драгао", където Феран Торес порази вратата на съперника в края на първото полувреме. След почивката домакините натиснаха, но каталунците удържаха на натиска и грабнаха трите точки. Испанският шампион можеше да реши всичко в миналия кръг, но допусна минимална загуба от Шахтьор в Хамбург и сега е изправен пред заплахата да отпадне от турнира, ако се провали в последните два мача - вероятността за това е малка, но все пак спокойствието изчезна. Що се отнася до вътрешното първенство, там каталунците буксуват. През уикенда хората на Шави направи 1:1 с Райо Валекано и това бяха още две загубени точки, които оставиха тима на 4-та позиция в Ла Лига.

Порто разби конкурента си Шахтьор с 3:1 на старта на кампанията, но както казахме, във втория мач се препъна срещу Барселона. Все пак португалците се върнаха с две победи - над аутсайдера Антверпен, но истинският тест започва сега. "Драконите" не са убедителни в Примейра. Лисабонци спечелиха като гост на Витория в последния кръг, но преди това изненадващо загубиха от Ещорил. Така Порто е трети във вътрешното първенство, на 3 точки от лидера Бенфика.

Домакините са без Тер Щеген, Серхи Роберто и Гави. Имаше надежда за Серхи, но според последни данни, той няма да играе. Пеня ще е на вратата, Гюндоган ще е двигателят на отбора, а Левандовски ще застане начело на атаката.

Гостите са без Самуел (слабини), Иван Хайме (мускул), Иван Маркано (коляно) и Габриел Верон (мускул). Вендел е под съмнение.

Очертава се много интересен мач и в същото време тежък тест за двата отбора. Футболистите са наясно, че всяка грешка може да се окаже фатална и да създаде допълнително напрежение. И все пак домакините имат известно предимство заради подкрепата от трибуните и наличието на световни звезди във всяка една от линиите. За това победа за Барса изглежда напълно реалистична.

Продължавайки, както Барселона, така и Порто имат прилично офанзивно представяне през този сезон на Шампионска лига. Барселона отбеляза в последните три домакински мача. Лисабонци отбелязаха общо 10 гола в последните четири мача като гост, така че голове и във двете врати изглежда напълно реално.

Прогноза: Барселона - Порто 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Порто (Сержио Консейсао)
 
Коща
   
Марио
Пепе
Кармо
Сануси
Галено
Варело
Еустакио
Акино
Еванилсон
Тареми
Фелиш
Левандовски
Рафиня
Педри
Де Йонг
Гюндоган
Балде
Кунде
Араухо
Кансело
   
Пеня
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Порто 2:1

  Сподели
262