Интер ще се справи с РБ Залцбург


Н. Гавазов

Интер ще се справи с РБ Залцбург

Залцбург - Интер

Стадион: "Ред Бул Арена", Валс-Зизенхайм

Дата: 08.11.2023 г.

Час: 22:00 ч.                         

Интер ще се надява да постигне победа и да се класира за осминафиналите на Шампионска лига, когато се изправи срещу РБ Залцбург в Австрия тази вечер.

Залцбург претърпя минимална загуба в първия мач на "Сан Сиро". Алексис Санчес откри резултата в 19-ата минута, а австрийците отговориха с изравнителен гол на Оскар Глук през втората част. Гостите обаче не можаха да удържат резултата и Хакан Чалханоглу донесе победата.

След загубата от Интер през последната седмица на октомври, "биковете" останаха без загуба в лигата, регистрирайки победа във всеки от последните си три мача. В момента те са начело в таблицата на австрийската Бундеслига, с две точки пред втория СК Щурм Грац.

Междувременно Интер ще може да премине към плейофите тази вечер, ако успее да грабне трите точки. Това би им осигурило малко място за глътка въздух в състезанието, тъй като вече им предстои тежка поредица от мачове.

След като бяха задържани от Реал Сосиедад на старта на Шампионска лига, "нерадзурите" спечелиха последните си два мача с разлика от един гол всеки път. Момчетата на Симоне Индзаги направиха силен старт на сезона и вече са с две точки преднина в горната част на групата.

Феновете на Интер откриха смъртоносно атакуващо дуо в партньорството на Лаутаро Мартинес и новото попълнение Маркус Тюрам през тази кампания. Отборът е вкарал общо 27 гола до сега този сезон и също така притежава най-добрата защита в лигата заедно с Ювентус, допускайки само шест гола.

Ред Бул Залцбург ще бъде без Брайън Око (бедро), Джъстин Омореги, Лукас Валнер (цяло бедро), Фернандо (адуктори), Камил Пятковски (прасец), Алекса Терзич (адуктори), Дижон Камери (задни части) и Мауриц Кяергаард (рамо) поради контузия, последният от които претърпя операция миналия уикенд.

Дауда Гуиндо няма право да играе в сряда, след като беше изключен от отбора на Залцбург в Шампионска лига, така че 38-годишният капитан Андреас Улмер – който ще се оттегли в края на сезона – трябва да започне като ляв бек.

Що се отнася до Интер, Бенджамин Павар бе принуден да напусне през първото полувреме на победата срещу Аталанта миналия уикенд поради контузия на коляното и ще се присъедини към Марко Арнаутович (бедро) и Хуан Куадрадо (Ахил) в лазарета.

След като започнаха като резерви последния път, Давиде Фратези и Алексис Санчес ще се надяват да си проправят път обратно в титулярния състав, като последният – който започна и вкара срещу Залцбург преди две седмици – ще се бори да замени Маркус Тюрам отпред.

- Осигуряването на максимален брой точки ще накара хората на Индзаги да удължат серията си без загуба като гост в турнира до пет мача за първи път от февруари 2005 г.

- "Нерадзурите"  спечелиха всяка от предишните си три срещи с "биковете", както и девет от последните си 10 срещи с австрийски клубове.

Залцбург ще се надява да пренесе настоящата си вътрешна форма на сцената на Шампионска лига, тъй като австрийците не могат да си позволят загуба от Интер, ако искат да запазят слабите си надежди за достигане до 16-те финали.

Въпреки това, "нерадзурите" са сила, с която трябва да се съобразява всеки европейски гранд в момента - силната защита на миланци и ядреното им нападение не ни оставят никакъв избор в нашата прогноза.

Прогноза: РБ Залцбург - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Дармиан
Ачерби
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Фратези
Димарко
Мартинес
Тюрам
Конате
Симич
Глук
Сучич
Бидсруп
Гарна-Дуат
Улмер
Павлович
Солет
Дедич
   
Шлагер
 
Залцбург (Герхард Щрубер)

Обоснована прогноза: Залцбург - Интер 1:2

  Сподели
235