Реал Сосиедад отново ще прекърши Бенфика


Н. Гавазов

Реал Сосиедад отново ще прекърши Бенфика

Реал Сосиедад - Бенфика

Стадион: "Реале Арена", Сан Себастиан

Дата: 08.11.2023 г.

Час: 19:45 ч.

"Реале Арена" ще е домакин на среща между два отбора, които се намират на двата края в класирането на група D от Шампионска лига. Реал Сосиедад ще се опита да удържи първото място, а Бенфика да вземе реванш за загубата от баските с 1:0 преди две седмици, а и да спечели първите си точки в турнира.

Испанците сложиха край на серията си от четири мача без загуба във всички състезания, след като претърпяха загуба с 1:0 у дома от действащия шампион на Ла Лига Барселона миналия уикенд. "Бяло-сините" бяха на път да споделят плячката с каталунските гости, но Роналд Араухо отбеляза драматичен гол в 92-ата минута, осъждайки отбора на Иманол Алгуасил на едва трето поражение в лигата през кампанията.

Реал Сосиедад загуби осем точки в последните си четири мача от Ла Лига и впоследствие се смъкна до седмо място в таблицата, изоставайки с шест точки от четвъртия Атлетико Мадрид, който има мач по-малко.

Отборът от Страната на баските обаче се справя много по-добре в груповата фаза на Шампионска лига и е в добра позиция да се класира за 16-финалите за първи път от две десетилетия, тъй като натрупа седем точки от първите си три срещи и се изравни по точки с финалистите от миналия сезон Интер на върха.

Състезавайки се в Шампионската лига едва за трети път в историята си, хората на Алгуасил влизат в надпреварата в сряда, след като спечелиха само пет от последните си 17 европейски мача като домакин, а успехът над Бенфика ще ги накара да запишат първата си домакинска победа в Шампионска лига, след като победиха Олимпиакос с 1:0 в първия им мач в турнира през септември 2003 г.

След загубата от Реал Сосиедад преди две седмици, Бенфика направи серия от три мача без загуба на вътрешния фронт, с победа с 2-0 в Така да Лига над Арука, равенство 1-1 с Каса Пиза и победа с 2-0 над Шавеш в Примейра лига.

Така отборът на Роджър Шмид остава на три точки зад лидера в лигата Спортинг Лисабон, срещу когото ще се изправи в следващия си мач в събота.

Бенфика със сигурност ще хвърли едно око на двубоя със Спортинг в топ класирането, но първо трябва да насочат вниманието си към срещата си в средата на седмицата с Реал Сосиедад, опитвайки се запази слабите си надежди за достигане до елиминациите на Шампионска лига.

Бенфика, която спечели само две от последните си 20 срещи с испанския противник, знае, че всичко друго освен победа в сряда ще им попречи да си осигурят класиране в челните две позиции в група D, тъй като в момента изостават със седем точки както от Реал Сосиедад, така и от Интер с три оставащи мача.

Защитникът на Реал Сосиедад Хамари Траоре бе принуден да напусне поради мускулен проблем миналия уикенд и се очаква да пропусне срещата в сряда, присъединявайки се към Киърън Тиърни (подколенно сухожилие), Андре Силва (мускул) и Мартин Меркеланц (коляно) в лазарета.

Що се отнася до Бенфика, Хуан Бернат е изключен, след като пропусна победата над Шавеш миналия уикенд поради мускулна контузия, докато Оркун Коку (мускул), Александър Бах (крак) и Давид Нерес (коляно) също са извън игра.

Очакванията са за нервен мач, обусловен най-вече от факта, че и двата тима силно се нуждаят от победа. Като се има предвид предишната среща между тези тимове, може да се предполага равностоен и оспорван двубой. Напълно е възможно да видим мач без победител, но по-вероятно е да станем свидетели на минимална домакинска победа.

Прогноза: Реал Сосиедад - Бенфика 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Роджер Шмид)
 
Трубин
   
Силва
Отаменди
Морато
Невеш
Марио
Луиш
Аурснес
Силва
Кабрал
Ди Мария
Баренечеа
Оярсабал
Кубо
Мерино
Зубименди
Мендес
Муньос
Льо Норман
Зубелдия
Елустондо
   
Ремиро
 
Реал Сосиедад (Иманьол Игуасил)

Обоснована прогноза: Реал Сосиедад - Бенфика 2:1

  Сподели
221