Лацио - Фейнорд: Без победител


Н. Гавазов

Лацио - Фейнорд: Без победител

Лацио - Фейнорд

Стадион: "Олимпико". Рим

Дата: 07.11.2023 г.

Час: 22:00

Съдия:

Продължавайки с непостоянния си старт на сезона, Лацио бе победен в ожесточена среща с Фейенорд преди две седмици, като изоставаше с два гола на почивката и успя да се утеши само чрез късния точен удар на Педро.

Неуспехът в Ротердам дойде на фона на обещаваща серия от три победи в лигата, което издигна хората на Маурицио Сари нагоре в класирането на Серия А, след мудния старт на сезона.

Тъй като не можа да отправи повече от един удар към вратата на "Стадио Дал'Ара" в Болоня, като резервата през второто полувреме Чиро Имобиле и неговият заместник Тати Кастеланос не успяха да окажат влияние, Лацио беше победен с 1:0 от клуба от "рособлу", който ги изпревари в таблицатаа.

Преди Дерби дела Капитале срещу градския съперник Рома, Бианкочелести ще се стремят да се върнат, като надделеят над Фейенорд едва за втори път в шест срещи, след като спечелиха с 4:2 срещу отбора от Ередивизи в Лига Европа през миналия сезон.

Като цяло, целта им е да си осигурят сигурно преминаване от група E и след като взеха четири точки от първите си два мача, те продължават да се борят за напредък: драматични удари в добавеното време на вратаря Иван Проведен и Педро спечелиха точка срещу Атлетико Мадрид и три срещу Селтик.

Повече голове изглежда са гарантирани във вторник вечерта, тъй като Лацио не само отбеляза в последните си 15 мача от групите на Шампионска лига, но не запази нито една суха мрежа през последните си 22 мача в най-голямата клубна надпревара в Европа.

Фейенорд може да остана без победа от последните си пет мача като гост срещу отбори от Серия А - загуби при две визити в Лига Европа миналия сезон (и двете от Лацио и загуба с 4-1 на четвъртфиналите срещу Рома) - но те ще пристигнат в Италия този път като лидер в група E и фаворит за някои експерти.

След като спечелиха общо десет от последните си 12 мача, нидерландските шампиони също така проеждат стабилна защита на националната си титла.

В допълнение към единствената си загуба в Шампионска лига - която дойде от Атлетико - отборът на Арне Слот претърпя първо поражение в лигата срещу ФК Твенте в края на октомври, но те отговориха, като победиха 10-те играчи РКК Ваалвейк в неделя.

Европейските шампиони от 1970 г. са натрупали седем гола в три мача досега, като мексиканският нападател Сантяго Хименес - който има навика да вкарва срещу Лацио през последните месеци - играе основна роля, като отбеляза два пъти при победата на Де Куип.

Под ръководството на настроения към атаката треньор Слот отборът от Ротердам също има средно над три гола на мач на вътрешния терен, така че крехката задна линия на техните домакини има за какво да се тревожи.

Маурицио Сари може да има няколко налични атакуващи опции, но двама основни защитници са готови да пропуснат срещу Фейенорд: Адам Марушич беше изтеглен през второто полувреме в петък поради контузия на глезена, докато проблемът с бедрото на Николо Казале може да го остави извън линията до след предстоящата международна пауза.

Междувременно гостите отново ще бъдат без услугите на капитана Гернот Траунър , а наетият от Нюкасъл Юнайтед Янкуба Минтех все още не се е завърнал от контузия в подколянното сухожилие.

След като показа признаци на подобрение, Лацио отново започна да пропада, като вицешампионите от Серия А от миналия сезон в момента нямат увереност и в двата края на терена. Разбира се, домакините ще имат подкрепата на трибуните, но това няма да е достатъчно за нещо повече от точка.

Прогноза: Лацио - Фейнорд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266