Пиоли: 60 минути играхме по-добре


Н. Гавазов

Пиоли: 60 минути играхме по-добре

Старши-треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира загубата с 3:0 от Пари Сен Жермен в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Мисля, че през първото полувреме направихме това, което искахме и го направихме добре. След това обаче едно разсейване доведе до гол в нашата врата. Вторият гол обаче беше такъв, който абсолютно не трябваше да допускаме, тъй като имахме всички подходящи условия да го избегнем. Трябваше да покажем повече концентрация и организация и това направи всичко много по-трудно.

Мисля, че за 60 минути играхме по-добре от ПСЖ. Не мога да упрекна моите играчи за отношението им, просто ПСЖ бе по-добър на техническо ниво. Със сигурност можем да се справим по-добре, но в момента ни наказват за всяка малка грешка. Това трябва да ни подейства като мотивация да се представяме по-добре, защото нивото на състезанието е много високо, точно както е в големите мачове в Италия. Имаме способността да се справяме по-добре.

Резултатът в Нюкасъл е единствената положителна новина от днес и трябва да се възползваме максимално от него. Не знам дали трябва да спечелим останалите три или не, но трябва да вярваме и да се справим по-добре. Имаме качеството да спечелим тези мачове. Направихме много малки грешки, които спряха нашите контраатаки или им позволиха да контраатакуват, така че беше много по-важно да подобрим подаването и да създадем повече напрежение. Вместо това, неправилните пасове ни накараха да загубим инерция твърде лесно. Трябва да продължим да работим, все още чувствам, че правим правилните неща. ПСЖ имаше силна преса, игра по начина, по който очаквахме по отношение на стратегия и интензивност. Опитахме се да повторим това и мисля, че успяхме през първото полувреме, но платихме за разсейването и допуснахме гол", заяви Пиоли.

  Сподели
112