Барселона ще запише трета поредна победа


Н. Гавазов

Барселона ще запише трета поредна победа

Барселона - Шахтьор Донецк

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 25.10.2023 г.

Час: 19:45

Съдия: Иван Кручляк (Словения)

Барселона посреща Шахтьор Донецк в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да запише трета поредна победа.

Каталунците стартираха кампанията си с гръмка победа 5:0 над Антверп, а в миналия кръг успяха да пречупят Порто в Лисабон с 1:0, като резервата Феран Торес донесе победата. Така испанците събраха 6 точки и еднолично водят в класирането на квартета. През уикенда каталунците имаха тежък двубой с Атлетик Билбао. Единственото попадение падна в 80-та минута и бе дело на младия талант Марк Гуи. Така "блаугранас" събра 24 точки и е на пункт от лидера Реал Мадрид, преди Ел Класико в събота.

Шахтьор Донецк провежда домакинствата си в Европа в Хамбург, което ще се отрази на отбора в негативен план. Така се получи и в първия мач с Порто - липсата на подкрепа от трибуните направи от "миньорите" формален домакин на двубоя, който завърши с победа за "драконите" с 3:1, като всички голове паднаха до почивката. След това португалците затвориха играта и удържаха резултата. Гостуването на Антверп се оказа по-леко и оправда очакванията на повечето специалисти. Украинците получиха два гола, след което трябваше да изравняват, което сториха, а в 76-та минута изтръгнаха победата от ръцете на съперника. Във вътрешното първенство Шахтьор победи Черкаси с 3:0 през уикенда, но преди паузата изненадващо загуби от Ворскла с 2:1. В момента тимът е трети, на 2 точки от лидера Кривбас. Интересното е, че точно преди мача с Барса украинците назначиха нов старши-треньор в лицето на босненския специалист Марино Пушич.

Домакините са без Серхи Роберто (прасец), Жул Кунде (коляно), Педри (мускул), Френки де Йонг (глезен)

Под съмнение: Робърт Левандовски (глезен), Рафиня (подколенно сухожилие)

Став Лемкин (бедро) е аут за гостите.

Барса е в серия от осем победи у дома във всички турнири.

Шахтьор няма загуба като гост в последните си осем мача навън (W5 D3 L0).

В последните си шест мача във всички състезания Барселона спечели четири и направи две равенства. Те вкараха 10 и допуснаха шест през този период, отбелязвайки първи в три от шест срещи. Те отбелязаха три гола през първото полувреме, докато съперниците им вкараха пет пъти през първите 45 минути. Шахтьор Д спечели три, направи едно равенство и загуби две в последните си шест. Те вкараха 12 и допуснаха осем през този период, отбелязвайки първи в три от шест. "Миньорите" отбелязаха три гола през първото полувреме, докато съперниците им отбелязаха шест пъти преди почивката.

За Шахтьор Донецк това ще е един труден двубой и не ги виждаме как ще се измъкнат сухи от този мач.

Струва си да се отбележи, че последното гостуване на Шахтьор столицата на Каталуния завърши с победа 5:1 за гостите.

Очакванията са контрол на двубоя от страна на домакините и комфортна победа за Барса.

Прогноза: Барселона - Шахтьор Донецк 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шахтьор (Марино Пушич)
 
Ризник
   
Конопля
Бондар
Ракитцки
Азаров
Зубков
Назарин
Степаненко
Судаков
Крискив
Сикан
Торес
Фелиш
Ямал
Гюндоган
Ромеу
Гави
Балде
Мартинес
Араухо
Кансело
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Шахтьор 3:0

  Сподели
260