Гуардиола: Не искам да съдя отбора си по резултатите


Н. Гавазов

Гуардиола: Не искам да съдя отбора си по резултатите

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола коментира победата с 3:1 над РБ Лайпциг в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Доволен съм. Изиграхме фантастичен мач във всички компоненти. Да, допуснахме две-три контраатаки през второто полувреме, но това е нормално. След пет минути взехме мача с много подавания. Когато един отбор е в състояние да направи това, много хубави неща се случват. Всички бяха перфектни. Това не е първият гол, който Алварес отбелязва. Хареса ми, че Нейтън Аке, Джулиан и Жереми Доку идват от пейката с усмивка на лицето, въпреки че не играят. Наистина съм доволен.

Рико (Люис)? Той  е невероятен, изключителен играч. Мениджър съм от много години и съм имал късмета да тренирам един от най-добрите играчи в света в Барселона. Трудно е да намерите футболист, който се движи наистина добре в свободните пространства или като опорен полузащитник, или като краен защитник, влизащ навътре. Те са трудни за намиране. Той е само на 18 години с огромен характер и може да играе на четири или пет позиции. Има всичко и е фантастичен.

Не искам да съдя отбора си по резултатите. И в двата мача не се получиха най-добрите резултати, но не е лесно, когато съперниците се защитават с 10 души в наказателното поле. Не бяхме достатъчно остри. Случва се. Въпреки това, ако мислите, че ще се съмнявам в играчите си, грешите. Разчитам на тези момчета безусловно. Те го доказват. Отиваме на мача с Арсенал, почиваме и се надяваме през март, април, май да бъдем в битката на всички фронтове", заяви Гуардиола.

  Сподели
140